Tehnologie start-stop pe noua Mazda3

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.01.2009
Japonezii vor introduce la sfarsitul acestui an tehnologia start-stop pe unitatile benzina ale modelului Mazda3.

Mazda tine la spiritul sportiv promovat de modelele sale dar incearca sa se alinieze si normelor de poluare impuse de organismele internationale. Drept pentru care, japonezii se pregatesc sa introduca tehnologia start-stop pe versiunile de motorizare benzina.

Momentan, Mazda nu a emis un comunicat de presa oficial, insa se pare ca sistemul start-stop va fi disponbil doar pe unitatile alimentate cu benzina, diesel-urile fiind, se pare, omise din ecuatie. Tehnologia gandita sa reduca consumul in aglomerarile urbane va debuta mai intai pe piata din Marea Britanie, unde isi va face loc, cel mai tarziu la sfarsitul anului, doar pe motorizarile de 1.6 si 2.0 litri, ambele pe benzina.

Constructorul asiatic va oferi europenilor, americanilor si japonezilor noul Mazda3 doar cu propulsorul in patru cilindri de 2.0 litri, ceea ce inseamna ca vom putea vedea tehnologia foarte curand si pe exemplarele vandute in sud-estul Europei.

Pana la lansarea noului sistem start-stop, fanii brandului vor putea insa sa admire noua versiune de performanta Mazda3 MPS la Salonul de la Geneva.

Ba mai mult, surse neoficiale anunta ca japonezii lucreaza in prezent si la o cutie automata cu dublu ambreiaj, gata sa debuteze in cadrul modelelor din gama abia in 2010.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • OK, deci pe diesel nu o sa fie disponibil. Dar pe Mazda6? Sau numai pe seria 3? Merci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru