Titan DTR 310, un alter ego agresiv al lui Cayenne diesel

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.08.2009
Casa germana de tuning SpeedART a realizat una dintre cele mai agresive versiuni tunate Cayenne diesel. Modificarile au vizat atat partea tehnica, cat si cea estetica.

Tunerii germani de la SpeedART si-au pus talentul la contributie pentru a creea una dintre cele mai interesante variatiuni cu pornire de la varianta de serie a lui Porsche Cayenne diesel. Spunem "interesante" deoarece tunerii germani nu s-au limitat doar la modificarea motorului, ei realizand trei versiuni separate, cu puteri diferite ale modelului pe care l-au botezat in final Titan DTR 310.

Inginerii SpeedART pun practic la dispozitia celor interesati trei modele diferite. Vorbim de unul de 280 de cai, unul de 290 de cai si unul de 310 de cai putere. Modificarile sunt mai accentuate decat pare la prima vedere: daca varianta de 280 de cai primeste o simpla remapare a unitatii centrale de comanda, varianta de 310 CP este insotita de o turbina. Evident, la baza sta motorul versiunii "clasice" Cayenne diesel, adica un V6 de 3.0 litri care dezvolta 240 CP si 550 Nm.

Pentru a asorta modificarile motorului cu intreg ansamblul tehnic al modelului, SpeedART a schimbat in acelasi timp si sistemul de evacuare, cel al suspensiilor si, evident, cel de franare.

In plus, cu ajutorul unor jante din aliaj de 22 de inch incaltate de pneuri 275 sau 295/30, tot sistemul capata proportii sportive evidente.

Designul nu a fost nici el neglijat de tunerii germani, acestia efectuand cateva schimbari radicale la nivelul caroseriei modelului Porsche. Au aparut astfel un spoiler frontal cu proiectoare integrate, un set de praguri laterale si noi proiectoare de ceata. Marele avantaj al modelului creat de SpeedART este insa interiorul, unul in care domina clar pielea Alcantara cusuta cu ata galbena. Aceasta a fost asezonata cu ceasuri de bord cu fondal galben si cu aparitia unui indicator  turbo analog care te tine la curent cu situatia si starea turbinei de la purtator.

via | Leblogauto

 

 

Comentarii (5)

  • porcarie
    m-am saturat de atatea CAYENNE-uri tunate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    4 2
  • Stelian_Opincariu
    Un model diesel binevenit pentru cei care pe langa faptul ca conduc Porsche , doresc si mai putine opriri la pompa de combustibil.Ajutat de un cuplu 550 nm, promite performante serioase in trafic. Force Porsche!
    2 5
  • @...........
    Pai daca te-ai saturatat de ce nu iti pui streangu'!
    0 5
  • acidutza
    kakkamaka
    Vreau si eu un Caien dizăl brek!!! Ca să mă plimb la munte şi la mare cu mazărea şi porumbul prin portbagaj!!! tchuss...
    2 0
  • @prostul de "jiji"
    AI VRUT SA FII AMUZANT DA' NU TI-A IESIT! :) =)

    P.S. AI GRIJA CE SCRII IN COMENTARII( "SATURATAT") :))))))))))))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru