Top Gear va filma un episod in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.09.2009
Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May vor filma un episod al celebrei emisiuni Top Gear in tara noastra. Filmarile sunt programate pentru data de 22 septembrie.

Echipa Top Gear doreste sa vina in Romania pentru a filma un episod al celebrului program de la BBC. Cei trei realizatori – Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May – doresc sa faca o cursa prin tunelurile interioare ale Palatului Parlamentului, precum si prin curtea acestei institutii. Potrivit celor de la Gandul, realizatorii emisiunii britanice au primit deja aprobarea pentru a filma la noi in tara si pentru a intra in Palatul Parlamentului.

Pe langa filmarea din Bucuresti, cei trei britanici vor merge si pe litoralul romanesc, dar si in Delta Dunarii si in Podisul Dobrogei. Celebrul Transfagarasan nu va fi nici el uitat din itinerariul echipei Top Gear, britanicii urmand sa filmeze si in aceasta locatie anumite secvente. Episodul din Romania al emisiunii Top Gear va fi filmat incepand cu data de 22 septembrie, si cei trei vor conduce un Aston Martin, un Lamborghini si un Ferrari.

Episodul Top Gear din Romania este ultimul dintr-o serie de 14 editii pentru promovare la nivel mondial. Prezenta in celebra emisiune de la BBC a tarii noastre ar trebui sa le atraga atentia turistilor din Vest si sa ne promoveze tara intr-un fel sau altul.

Imaginile filmate in Romania de catre cei de la Top Gear vor fi difuzate apoi in peste 90 de tari si vor fi vazute de cira 300 de milioane de telespectatori.

Filmarile de la Palatul Parlamentului sunt programate in data de 22 septembrie si vor avea loc intre orele 19:30 si 23:30.

Via | Gandul

Comentarii (42)

  • alexandru
    top gear
    vreau sa fiu anuntat cand va fi difuzat la tv.
    10 18
  • aditza
    super
    super,dar as avea o mica rugaminte la voi ...o sa puneti episodu si pe automarket sau macar cat s-a filmat in romania
    11 3
  • eu zic saii asteptam la aeroport :D
    14 8
  • Penalul
    Puffff imi miroase a propaganda electorala...........Oare de ce? Parca il vad pe @ Alex ca vine si ma impunge in coasta!
    0 13
  • BogdanD
    TopGear
    "si cei trei vor conduce un Aston Martin, un Lamborghini si un Ferrari."
    mi-e mila de ei...
    13 2
  • HA-HA
    Trebuie neaparat vorbit cu producatorul lor... sa faca un tur prin oras - sa vada ei ce liniutze se fac pe la semafoare la noi... atunci sa vezi test comparativ cu BMW/Audi/Mertz vs masinile lor.... ca sa nu mai zic de faptul ca seara, cand filmeaza ei, de-abia incepe distractia...
    9 6
  • Opinie
    Are dreptate BogdanD. Si mie mi-e mila de ei. Nu stiu cine le-a sugerat sa vina in Romania, dar daca tot a facut-o macar sa le fi povestit si de drumuri si sa le fi sugerat niste SUV-uri. Daca vor proba sportivele pe bucatile de autostrada pe care le avem or sa aiba mult de furca.
    6 1
  • vin in romania ptr ca e si campanie pentru romania peste hotare
    probabil e un contract facut de ministerul turismului, cum au facut si cu 'no reservations', sa speram ca iese mai bine ca atunci
    7 1
  • @Carlos
    esti un mare *
    13 2
  • sunt deja de mult aici
    sunt deja in Romania filmarile pe Transfagarasan s-au terminat si urmeaza in "garajele" casei poporului. BTW cica au declarat transfagarasanul cel mai fain drum din europa, nu ca asfalt, normal LOL
    10 1
  • vai de capul lor supersportive, la drumurile noastre.... pfff
    7 0
  • HAHA
    vine sa rada de Dacia si gama ei Sandero si Step..
    10 10
  • Nu toata tara e Bucuresti
    Vai de capul lor daca isi duc maisinile in Sudul tarii.... Dar in Ardeal, se poate, au si unde. Astept sa vad episodul.
    10 6
  • www.finalgear.com
    Gasiti link-uri catre torente pentru toate episoadele TopGear si FifthGear, la cateva zile dupa ce sunt difuzate in UK.
    7 0
  • TG
    @Castravetele
    In ardeal nu stiu unde decat in jud. Cluj si Sibiu ca in rest sunt mai mult gropi cu bucatele de drum, ex: SM, MM si BH.
    In fine ma bucur ca o au venit, si chiar daca pun pariu ca se vor lega de drumurile noastre "celebre", cel putin se vor difuza imagini si de la noi.
    5 0
  • :)
    Foarte tare ideea. dar cred ca dupa sejurul din romania vor indrepta jante, vor schimba bucse, capete de planetara si alte mici "consumabile" :)
    5 0
  • Cosmin
    TG
    Vroiam sa scriu de top gear si de cat de bine e ca ne mai promoveaza dar am dat de bufonul de Carlos si mi-a trecut cheful.
    Carlos, du-te tata si uita-te in continuare la acasa si lasa-ne pe noi, astia de ne plac masinile sa ne uitam la topgear, la fiftgear, etc...
    Noi barbatii asa suntem.
    3 0
  • Cosmin
    drumuri
    apropos de drumuri, fiftgear au avut un episod legat de drumurile din UK, la fel de proaste ca ale noastre asa ca nu va s[eriati f tare.
    olus ca ei critica si BMW urile cateodata ( sa nu uitam de vectra) si tot se vand...
    1 3
  • Gabriel
    Drumurile
    Nu stiu daca vom avea de castigat ceva .. cu masinile care vine si de care se spune in articol .. e imposibil sa urci si sa cobori transfagarasanu :) . Am fost acum 2 saptamani si drumul e sub orice critca ... Le urez bafta si astept emisiunea .
    3 0
  • Gabriel
    re: Drumurile
    Imi cer scuze de dezacordul facut in comentariul anterior .. "cu masinile care vine " rectific .. cu masinile cu care vin :)
    3 0
  • Super !
    Chiar ma bucur ca vin .... sa vedeti ca astia 3 fac mai multa reclama Romaniei decat Udrea si toti ai ei :)
    5 0
  • johannes
    Sa vina ...
    Sa vina ... cu tancurile sau TAB-urile, nu de alta, dar isi rup masinile in gropile noastre.
    4 0
  • Costin BARZON
    Super
    Sunt un mare fan al emisiunilor Top Gear si Fifth Gear. Le-am vazut pe toate. Top Gear este o emisiune cu audienta uriasa, pt un show TV de nisha (auto)
    Daca tot ne vor face reclama sper sa fi avut si un consultant destept in romania. La noi in tara sunt cateva drumuri extraordinare. Ex: Brasov-Ploiesti via Cheia, Transfagarasanul, partea dinspre Ardeal, Drumul din nord intre Bucovina si Ardeal (ce trece pe langa manastirile Moldovita si Sucevita). Toate sunt drumuri pe care poti trai senzatii extraordinare. Abordarea agresiva a virajelor ac-de-par cere foarte mult de la pilot si de la masina. Diferenta de nivel este foarte mare pe anumite zone. un alt drum superb, dar mai scurt este DN1 bucata Predeal-Timisul-de-Jos. Lafel: viraje stranse, diferenta mare de nivel, asfalt perfect.
    Dupa ce faci o secventa de 5-10 ace-de-par cu cauciucurile scrasnind ca pilot te simti extraordinar. Din pacate sunt drumuri publice si este trafic, mai ales pe DN1.
    Special pentru cei ce ma vor acuza de condus agresiv si inconstient: intr-un astfel de viraj nu poti depasi 60km/h => senzatii maxime si in limita legilor.
    Cateva sfaturi pt colegii de trafic:
    - respectati-va pe voi si pe cei din jurul vostru.
    - invatati masina si limitele ei
    - pastrati masina intr-o tinuta de drum perfecta (lumini, directie, frane, tren de rulare, pneuri - uzura si presiune). Va poate salva viata.
    In viata este extraordinar sa incerci sa-ti atingi limitele, si cea mai mare prostie sa le depasesti.
    5 1
  • Pe ce program da top gear?
    2 3
  • Florentin
    E de bine
    Este de bine chiar daca vin sa ne ia la misto. ei oricum fac de ras in public aproape pe oricine. Nu trebuie sa o luam prea in serios. Este stilul lor de a satiriza si ironiza excesiv. Conteaza ca existam, ca vin la noi si doar ca sa ne critice. Sunt sigur ca telespectatorii de pe mapamond vor fi foarte curiosi sa afle prin ce aventuri au trecut cei trei in RO.
    2 1
  • reclama ?!
    io ma astept sa faca o mare bascalie despre romania si ale ei minuni! mai ales daca intra in CASA POPORULUI ! ati vazut emisiunile filmate in SUA? stiti ca nu mai au dreptul de a merge acolo? tocmai ca si-au batut joc de ei atat de rau incat le-au interzis sa mai mearga acolo!
    4 0
  • shooter
    foarte tare!!!!!
    De-abia astept difuzarea episodului. Sper sa fie ceva in genul ''Vietnam special'' - adica incheierea sezonului trecut de top-gear.
    4 0
  • pacat ca nu ne putem alatura cursei sa mergem si noi in group mare'
    3 2
  • Stiri
    Si acum stiri:
    - Dacia Sandero :)) in curand in UK
    6 2
  • hmmm
    Transfagarasanul are drumuri bunicele. ce vrei pritene pista de aeroport? in conditiile in care nu sunt la tot pasul "gropane".....

    Propun sa intre cu masinile pe la Arad. ha ha ha

    Conduceti prudent
    5 1
  • bineinteles
    Nici nu ma asteptam la altceva , comentarii la adresa masinilor . Mda , pacat ca nu i-a anuntat nimeni ca vin intr-o tara unde parvenitii fac legea , unde tractoarele (SUV-uri cum le numesc unii) si dizelu' sunt venerate. Doamnee !! Cum poti sa compari masinile acestea , care sunt adevarate opere de arta , capodopere ale ingineriei , reprezentand pasiunea fara compromis cu niste cutii germane (scuzati pleonasmul) , e adevarat , presupus fiabile , respectiv "Mertz" , Audi sau BMW ? Si se mai dau cunoscatori.. 1.9TDI POWER ,YEEAH !!!!!
    1 4
  • transfagarasan
    nustiu cum e asfaltu pe partea cu jud asrges a transfagarasanului da sigur pe partea dinspre balea lac din sibiu e foarte ok , fara gropi.oricum cea mai interesanta parte i aici asa ca sigur aici au filmat sau vor filma..
    2 0
  • Mi se rupe sufletul.
    sper sa nu le para rau....


    o sa cam rupa masinile - n doua...
    1 0
  • daniel
    dubii
    Transfagarasan cel mai frumos drum din europa? Chiar nu cred, am condus pe drumuri din alpii italieni sau elvetieni, si sunt multe peste si ca peisaj cat si calitate. Nu va mai faceti iluzii ca avem cel mai frumos drum.
    1 0
  • kinder90
    well...
    welll.... sunt ferm convinsa ca vor face misto de Romania... de Dacia noastra antica... nu mai zic!!! Urmaresc emisiunea lor... si sunt ferm convinsa ca Clarkson nu va pierde ocazia sa faca misto! Locuiesc in UK si stiu mentalitatea lor si ma amuza naivitatea romanilor, sperand ca prin acest episod va mari interesul strainilor si atentia turistilor... anyway, cum bine s-a mentional in articol, vor avea ce arata 'intr-un fel sau altul'. Abia astept!!!! :)
    3 1
  • Florin
    DB9
    Astazi am vazut o platforma cu 2 DB9, unul galben si celalalt argintiu!!!! oare are vre-o legatura cu...
    2 2
  • costica
    ROMANIA
    englezii, ca si francezii si germanii sunt f nationalisti fata de altii, de aici au o mentalitate de critici........ acestia nu pot sa treaca cu vederea peste un lucru ce i deranjeaza si de aici critica lucrul respectiv pana il face in toate feluri de te convinge sa crezi (chiar daca nu e asa) k e 100% daunator.......... abia astept sa iasa episodu sa ii vad pe toti "de sus" cum regreta ca i-au lasat sa ii faca de ras, cat despre masini, nu si le vor rupe........stiti dc?.......pt ca, intr-adevar le vor testa pe transfagarasan, si alte locuri, dar cu ele pe platforme mobile cu ei la volanul lor ambaland motorul si invartind din volan, doar atat, sau testand poate si un land rover "for da' real"
    3 1
  • stefan
    mai mult ca sigur o sa faca bascalie de noi de masinile noastre si bineinteles de drumuri totusi sper sa faca o reclama buna la peisajele din zona pt ca au ce vedea in rest mai mult ca sigur o sa rupa masinila in bucati ca de la noi sa mutat autobahu de la nemti e exceptional avem autostrazi belea rulezi cu 200 fara sa ti se verse cafeaua la cat de bune sunt"""" ar fi fb daca ar putea fi si la noi asa dar din pacate nup asta este "" totusi vreau sa se posteze episodu pe site ca sa il pot vedea si eu ar fi cv super cea ce cred ca o sa se si faca
    1 4
  • @stefan
    Ai ramas cu sechele de la orele de gramatica de pocesti asa de tare limba romana???
    1 0
  • exitus
    pt "mmx"
    bine "mmx",lasa-ne pe noi muritorii cu ale noastre,pt elicoptere,yahturi,si avioane,nu ai nevoie de drumuri;)
    2 0
  • xxx666
    direct promovare.....aiurea
    Ce sa promoveze bai nene? Merg sa filmeze un episod TG si atat. Ar trebui sa testeze drumurile din Moldova sau Ardeal sa se dea cu masinile. In Bucuresti sunt drumuri?
    1 0
  • Release
    Ultimul episod va fii difuzat la tv si pe net la sfarsitul anului prin 20,25 decembrie ceva de genu asta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru