Topul fiabilitatii in Anglia: BMW depaseste Honda, Audi si Toyota

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 06.11.2009
Honda a cazut de pe prima pozitie in topul fiabilitatii pe marci in Marea Britanie, japonezii fiind depasiti de BMW. Honda se revanseaza la modele, unde Civic e pe primul loc.

Grupul BMW are cele mai fiabile modele de pe piata din Marea Britanie, constructorul german depasind Honda in acest top. Rezultatele vin in urma unui studiu efectuat de Fleet News si compania de consultanta financiara Grant Thornton. La sondaj au raspuns cele mai mari 50 de companii de leasing auto din Anglia, numarul modelelor analizate, nu mai putin de 840.000, dezvaluind una dintre cele mai relevante analize de piata efectuate vreodata la nivel mondial.

Desi a pierdut prima pozitie in favoarea BMW, Honda ramane totusi pe primul loc la categoria modele, Civic fiind masina cu cele mai putine defecte de pe piata din Marea Britanie. Pe doi s-a clasat BMW Seria 3, in timp ce ultima treapta a podiumului a fost ocupata de asemenea de Honda, prim modelul Jazz. Cele doua companii au dominat topul si in continuare: daca Honda Accord a primit locul al patrulea din partea britanicilor, BMW Seria 5 a terminat pe a cincea pozitie.

Celelalte doua companii germane premium, Audi si Mercedes, au terminat pe locurile patru si sase in top, cele doua reusind sa isi plaseze in Top 10 pe modele cate o singura masina.

"Este unul dintre cele mai complexe studii de fiabilitate realizate vreodata si dezvaluie rezultatele pe o piata pe care masinile sunt supuse absolut tuturor conditiilor pe care acestea le pot intalni pe sosea.

In aceste conditii, orice pozitie de top in acest top este o mare realizare", sustine Stephen Briers, editor la Fleet News.         

CLASAMENTUL FIABILITATII (modele)

  1. Honda Civic
  2. BMW Seria 3
  3. Honda Jazz
  4. Honda Accord
  5. BMW Seria 5
  6. Audi A4
  7. Mercedes Benz C-Klasse
  8. Mini One
  9. Toyota Avensis
  10. Volkswagen Golf

CLASAMENTUL FIABILITATII (marci)

  1. BMW
  2. Honda
  3. Audi
  4. Toyota
  5. Volkswagen
  6. Mercedes-Benz
  7. Ford
  8. Mazda
  9. Nissan
  10. Skoda

via | Fleet News

Comentarii (35)

  • Snitel
    Era de asteptat! Oare unde este Renault??? Ei?? HAHAHAHAHAHA!
    29 13
  • Englishman
    In alta parte
    Pai nu prea se vand Renault in Anglia... Nu ca ar fi fiabilitatea intruchipata...dar uita-te si pe topuri din Germania sau alte tari, o sa regasesti Renault.
    7 23
  • adevarata treaba cu renault in anglia ... cred ca nu prea se inghesuie lumea la ele

    in schimb cred ca este totusi o posibila problema cu numerele .... pentru ca aici, probabil, s-a facut un procentaj de masini "stricate" , iar castigatorul a fost cel cu cel mai mic procentaj ...... totusi cand compari 50 de mercedesuri la care se strica 5 ( 10% ) cu 100000 de honda civic la care se strica 9999 ( 9.999% ) .... este destul de posibil ca unul dintre cele 5 mercedesuri stricate sa nu se fi stricat tocmai din motive de constructie a masinii .

    Nu cred ca este relevant un studiu care compara masini de clasa Medie cu masini Premium. Un BMW/Mercedes/Audi stricat aiurea de proprietar echivaleaza cu 50-100 de honda/ford/etc. stricate pe bune.
    13 11
  • Merc Driver
    Cine a zis ca nu sunt Renault in UK?
    Fa o tura pe autostrazi (M25, A3, M4 sau M1) inante sa te dai cu parerea.
    11 7
  • bmw owner
    bmw
    probabil (sigur) au drumuri bune. Mie la 335i coupe mi-au picat o gramada : pompa benzine HPFP (1000 euro), ambreiaj + volanta (2000 euro), idrive - un motoras (200 euro), stop dreapta (600 euro), brate fata (300 euro) si s-a aburit si un far (1000 euro) - toate in doar 60k km :(
    Na fiabilitate BMW seria 3 :(
    Si parca tot de asta mi-as lua ... Vorba unui client in service : mi-ati mancat ficatii (cei de la facturare), dar nu pot fara el (un seria 5)- si a platit omul ...
    19 21
  • Snitel
    Bai @bmw owner, tu care esti defapt in Ivan Turbinca mincinos......Cum iti permiti sa aduci injurii care sa denigreze marca BMW? Cine te-a platit ia zi-mi?
    Nu ascultatil la unu ca @bmw owner care este un mare fals!
    9 27
  • pareri
    Da parerea mea este ca parerea mea nu conteaza pentru ca toti aveti pareri despre pareri care nici aste in final nu conteaza - parerea mea este ca suntem in criza - cat despre fiabilitate - avand in vedere parerile voastre si parerea realizatorilor articolului ar fi ca nu conteaza nici aceste pareri cu toate ca parerea generala genereaza o parere comnuna care este determinant in parerea cumparatorului final care isi da pana la urma si el cu parerea la final!!!
    7 1
  • Irelevant
    Asa cum bine a explicat @unkle, relevanta acestor clasamente este este destul de mica. Ca sa nu mai spun ca in spatele acestor clasamente se afla diferente destul de mici, astfel locul 1 poate fi distantat de locul 5, de exemplu, de doar 2-3 puncte procentuale.
    4 5
  • @unkle, @catalinux
    Nu e chiar asa. Din cate stiu eu, fiabilitatea este masurata prin numarul de intrari la service ale unui model, nu de in functie de masinilor care se strica din numarul total de masini dintr-un anumit model aflat in circulatie.
    Nu-i banuiti asa usor de amatorism pe realizatorii topului.
    6 0
  • Paul , nu am zis asta ... scrie destul de clar si in acest articol si in articolul original ca au fost luate in calcul cam 1 milion de masini, dintre care 840.000 de mii de masini din clasa turismelor . Aceste masini sunt de fapt masini date de firme de leasing catre corporatii care au flote pentru angajati -- in nici un moment nu am crezut ca se vorbeste de totalul masinilor de pe strada ;) . Intr-adevar , se face statistica in functie de numarul de intrari la service ( evident reviziile sunt scoase :P ) , dar se fac procente , pentru ca fara a normaliza cifrele pe o scara de valori nu ai cum sa compari numarul de intrari la service pentru 100000 de Honda Civic cu numarul de intrari la service al 10000 de Mercedes C sau BMW 3.

    Tot pe site la articolul original se face referire la faptul ca s-a cerut o APRECIERE a firmelor de leasing asupra fiabilitatii marcilor , si ca BMW , desi este aproape la egalitate cu Honda a fost preferat pentru locul intai datorita faptului ca cei mai multi dintre cei care au participat la test au spus ca BMW este No.1 ;)
    2 1
  • alexthebuldog
    bmw power
    si cum spuneam,in comentariile anterioare......................cine este la putere?...................asa ca ciocul mic boys....................si apropo mai 335I lasa vrajala aia ieftina ca nu tine..................am bmw-uri de cand poate multi nici nu visau,si nu am avut asemenea probleme inventate.........................cred ca esti un fan audi sau merc..................dar cel putin pe mine nu ma poti pacali puiule...................asa ca ma repet ciocul mic suntem la putere.................pe ce loc este audi?...nu va aud,vb mai tare........sau merc pe ce loc este? alo nu se aude....................asa a fost din tot-deauna,dar va fost greu sa recunoasteti.....................aveti grija sa nu faceti icter de nervi
    15 13
  • Replica
    Pt inflacarati, Audi este pe 3, probabil la max 2-3 puncte procentuale distanta. Asadar vehementa puerila este deosebit de penibila.
    5 10
  • Unde sunt acum cocalarii cu wolksvagin?
    10 8
  • BMW
    Eu am avut audi A8 din 2003 3.3TDI. Si mia facut atatea probleme ca nici fosta Dacie Logan nu mia facut atatea, Turbinele sau dus de imi fumega ca tractorul si se inneca cand apasam pedala mai adanc , senzorul de la frana permanent imi arata sa schimb placile de frana dar ele erau noi puse originale.BUTONUL CHECK engine permanent aprins cate o defectiune (masina cumparata de la DEALER VAG gebrauhtwagen. din GERMANIA in 2008 .
    Acum am un BMW seria 5 E60 si e un tanc pe sosea si sunt deacord cu Britanicii ca e mult mai fiabil BMW ca audi.
    NU-mi mai trebuie kakat(A8) la casa.
    15 9
  • Am Vw passat dar nu contest fiabilitatea modelor BMW. la orice drift care te duci vezi bmw din anii 80 care trag in continuare la 7000 de ture in fiecare zi. dak nu era o masina fiabila nu mai vedeai demult.
    17 1
  • fiabilitate
    Sa stiti ca nu intotdauna fiabilitatea sa masoara doar la numarul de intrari in service ci si din complexitatea tehnica ex: un BMW X 5 are cam 40de sisteme de toate felurile ( calculatoare, caseta de directie activa, tractiune integrala cu variatie 100% DTC , ABS , CBC ,I- Drive ,si multe altele )spre deosebire de o masina normala care are de regula 5-6 sisteme ( ABS, calculatorul motorului,ESP etc,
    si mormal ca la 5 sisteme unul cazut insemna 20 % default pe cand cind ai 20 inseamna 5% defect) si spre meritul celor de la BMW, au reusit la multitudinea de sisteme sa faca o masina foarte complexa tehnic dar cu rata de defecte mica . Pt. un utilizator obisnui inseamna cat mai putine intrari in service . Apropo de BMW owner bravo lui ca are masina cu 306 cp si sa astepte ca la Honda sa se strice motorasul de la I-Drive sau injectia directa de benzina pt. ca nu au asa ceva.
    10 2
  • unu rau
    pentru maneleman
    este fals, este o minciuna sfruntata. De frica care este ea astia a platiti ca sa faca la ei top si sa ascunda adevaratele masine bune dan lumea asta: Reno Symbol/Megan, Opel Astra Clasic/Omega si Deuu Sielo/Nubira care e cele mai adevarate masini din lumea asta.
    2 10
  • atentie !
    bmw +audi+mercedez = tot un kkt comunist !
    1 18
  • Bremsen
    oil
    da la audi la toate e asa , e o masina care tinde spre cea mai buna .
    Dar nu are nici 60% din fiabilitatea bmw.
    4 4
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    deci pe modele honda are cea mai tare adica ocupa locurile 1, 3, 4. Ca marca pe primul loc e bmw care ocupa locurile 2 si 5.
    ce tare!!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    hai sa vad cocalari cum sar
    5 9
  • depinde cum ingrijesti masina si cum conduci
    Viata lunga si fara multe probleme poati obtine si de la o troaca de reno daca ai grija de ea ca de "ou"! O cunostinta are o Dacia 1100 cu peste 300000km la bord si arata,merge f.f.bine.
    Clasamentul britanic cred ca e corect pentru 2-5 ani cat tine un leasing,apoi aleluia,nu se mai mentine.Citat:"La sondaj au raspuns cele mai mari 50 de companii de leasing auto din Anglia"
    2 2
  • ferrari
    bmw
    bmw-ul a fost este si va ramane singura masina cu aerodinamica ,dizain ,confort;plutesti pe autobenzi etc...de stricat se strica toate, daca mergi cu un audi si il turezi zici ca ai motorul pe scaunul din dreapta....se aude ff tare in interior la drum lung e obositor.nu e silentios sorry 4rever bmw
    5 2
  • re. adrian popa
    cred ca nu stii ca BMW are cu mult mai multe modele si motoare , si sa calculat per general !!!!!!
    ex numai la seria 3 au in total 13 motorizari la Honda acord numai 4.
    6 0
  • fan civic
    Oricand asd alege Honda Civic hatch in detrimentul masinilor germane din clasa sa (devenite in romania asa numitele cocomasini), ma mir ca nu a pomenit nimeni de "cocalarii si taranii" din Logan-uri .........
    4 8
  • re: mihai
    Mihai ai condus vreodata un BMW seria 1 ? EX. 135 i 306 CP
    Si te rog nu mai fi atat de categoric in privinta " cocomasini" pt. ca cocalari si tarani pot fi intilniti in orice masina chiar si japoneze problema fanilor masinilor japoneze este ca sunt vandute mult mai putine !!!!! si asta nu inseamna ca ai vreun merit sau esti mai stilat, sau vreun cocalar mai cu mot.
    6 1
  • BMW
    Sunt perfect de acord cu proprietarii de bmw.Sunt bune si fiabile.Ar fi anormal sa nu fie asa,la ce pretzuri au.Sa zicem ca un proprietar care are aptitudini,sau se pricepe la masini bine de tot,cumpara un super bmw.S-ar putea sa trebuiasca sa-si schimbe bateria,sau sa scoata scaunele afara ca sa faca curat.Ce face ?Se duce sa dea o basca de bani la dealer autorizat?Schimbi bateria,apare defect pe bord,pui scaunul la loc ,se aprinde becul de la ABS.Trebuie sa te duci la bmw sa tzi le stearga.Shimb uleiul,trebuie resetat computerul.La "c.a.c.a.t.u.l."ala de honda nuse intampla asa ceva.Sa zicem ca apar coduri pe bord la honda.Ce facem ?Fugim la honda sa stearga codurile?Nu.Deconectam bornele de la baterie si le unim pt.cateva secunde.Le punem la loc si gata treaba.O gramada de bani salvatzi.O sa spunetzi ca cine are bmw are bani,si il doare in bau daca se duce la service bmw.Oare e valabil la noi la romanica?
    Mai era unul pe aici care si-a tras un tuareg si nu stie ce sa-i faca ,ca il rupe la buzunare consumul.Cand o sa ajunga barilul de petrol peste suta de dulai,sa-i vedem atunci pe astia cu super cars.Numai Duminica!
    2 3
  • LMFAO
    stiamti colegi, opozitia se retrage.mai are rost sa zicem ceva?nu.aici se vede unde e audi si mercedes.sincer de mertz imi pare rau si toata stima pt honda. audi - wanna be premium - FAIL!!!!
    5 2
  • @bmw owner
    frate, cum adica "ti-a picat stopul".nu am un 335i dar se sparg stopurile singure sau cum? esti sigur ca nu erai cumva pe locul 2 in PRO STREET, ai tras prea tare de joystick si ai muscat un stalp?pe ce pozitie ai iesit pana la urma si cum tiai setat axele cu came?
    7 1
  • sa nu se faca confuzie eu sunt mihai cara a postat primul comment al 2lea cel cu honda civic e alta persoana.
    0 1
  • adrian-popa.blogspot.com
    @roo
    si din cele 13 motorizari se vinde una 320d restul fac figuratie ca procent din vanzari
    3 3
  • care?
    Care Civic? Sedan sau hatch?
    0 0
  • unde este toyota sau mazda? cam greu sa tina pasul cu sora nipona honda.mitshubishi nici nu apare in top macar.(avensis cam la vale)
    tot respectul pentru bmw este din punctul asta de vedere peste audi si merc categoric.
    totusi sa pui intr-o oala bmw,merc si audi cu skoda,ford mi se pare aiurea.primele sunt premium si mult mai complexe tehnic nu suporta comparatie cu celelalte masini simple....
    3 1
  • d
    pentru my intrebare la dumneata, cate firme isi permit sa isi doteze angajatii cu un mitsubishi evolution lancer X, IX, pentru ca sincer nu am vazut nici o comapanie, toate prefera sa cumpere honda, toyota si cum cocalarii nu stiu decat de audi, merc si bmw pentru angajatii de top din pacate pentr aceste marci, nu o sa vezi prea curand si alte masini. cat despre masini bmw este o masina sportiva pur sange, si da cel mai vandut motor din romania la bmw e 320d dar pentru gropanele de pe aici ce sa imi iau m3 sa dau in prima groapa sa am la ce repara?
    1 0
  • nedumeritul
    @Lache
    Ai un post cat se poate de pertinent, un singur lucru nu inteleg, cum de te-ai incurcat in degetele in asa hal incat ai scris ""c.a.c.a.t.u.l."ala de honda" in loc de ""c.a.c.a.t.u.l."ala de Lache?"
    0 0
  • marius
    sunt posesor de audi a8 3.3 tdi v8 biturbo din 2002,mai posed si un passat cocosat din 2002.ca meserie sunt structurist proiectari aeronave.nu exista motor diesel mai bun si mai fiabil ca cel de peugeot 406 2.0 hdi tip motor rhz.am intalnit in madrid taximetristi cu peste 1.5.000.000 de km da un milion jumate.au schimbat distributii si ambreiaje.la fel un motor bun este cel de ostavia 1 1.9 tdi tip motor alh.din pacate,rupe cutiile de viteza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru