Toyota a oprit temporar producţia în toate fabricile din Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.03.2011
Toate cele 12 fabrici Toyota din Japonia şi-au sistat producţia cel puţin până pe 16 martie. Alte corporaţii japoneze le-ar putea urma exemplul.

Oficialii Toyota au anunţat că îşi vor suspenda producţia la toate fabricile din Japonia cel puţin până în data de 16 martie. În urma acestei pauze planificate a producţiei, japonezii vor produce cu 40.000 de unităţi mai puţin la finele acestui an. Toate cele 12 fabrici Toyota din Japonia îşi vor întrerupe activitatea pentru a preveni accidente sau decese care ar putea fi cauzate în cazul unei replici mai puternice a cutremului care a lovit vineri ţara respectivă.

Toyota a fabricat 234.045 de unităţi în Japonia în luna ianuarie. Cel mai mare constructor auto din Japonia şi din lume construieşte 38% din maşinile pe care le vinde în fiecare an în ţara de origine. Din cauza acestei scăderi în producţie, acţiunile Toyota au scăzut cu 7.7 procente, atingând 3.320 yeni. Între timp, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 6.1 procente, deci scăderea acţiunilor Toyota s-a încadrat în aşteptări.

O parte din fabricile Toyota au fost închise încă de vineri, tot din cauza seismului. Alături de Toyota, constructorii Honda, Nissan, Subaru şi alte nume mari ale Japoniei (cum ar fi Sony) şi-au închis fabricile în ziua respectivă. Sunt şanse mari ca alţi producători să urmeze explul celor de la Toyota în ceea ce priveşte stoparea producţiei.

În plus, pe lângă scăderea riscurilor, închiderea fabricilor scade efortul la care este supusă reţeaua electrică japoneză, care lucrează fără o centrală nucleară.

Via | Reuters

Comentarii (3)

  • zarnesteanu
    Trist
    Nu-i suport pentru multe motive, dar in momente din astea e bine sa lasam totul deoparte si sa uitam ceea ce ne desparte.

    Daca erau numai fabricile si pagubele materiale, m-ar fi afectat mai putin. Dar acum vorbim de vieti omenesti. La ora actuala au sarit de 10 000 de morti. Si colac peste pupaza le-a explodat reactorul nr 3 de la una din centralele nucleare afectate. Caderile radioactive erau tot ce le mai lipsea in cosmarul asta.

    Bursa din Tokyo e in cadere libera, desi deocamdata e doar un fenomen local datorat cutremurului. Deci sansele de redresare sunt bune. Din pacate pentru ei la datoriile enorme ale tarii se vor adauga notele de plata de la cutremur, care nu vor fi mici. Pe de alta parte japonia e creditorul nr.2 al Statelor Unite si asta ii va ajuta cel putin pe termen scurt.

    Oricum, o perioada am sa ma abtin de a-i mai complimenta aici pe forum. Macar atat pot face pentru ei.

    Cat despre cei care se bucura de dezastrul care i-a lovit, ii invit sa-si aduca aminte ca totul e trecator pe pamant. Iar faptul ca si Romania se afla intr-o zona de risc seismic ridicat ne expune la acelasi tratament din partea naturii. Si nu se stie niciodata.
    3 0
  • Asta inseamna sa iti respecti muncitorii si nu numai.
    Sunt un exemplu pt intreg globul.
    5 1
  • bursa din tokio a fost in scadere pe fondul lipsei lichiditatilor,acum banca deja aduce masiv yeni in tara,oferta de masini toyota de pe piata mondiala este cu mult mai mare decit cererea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru