Toyota a vandut doua milioane de vehicule hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.09.2009
Toyota a anuntat ca sarbatoreste o cifra de productie record: doua milioane de unitati hibride au luat nastere din 1997 si pana in prezent.

Un adevarat pionier pe piata vehiculelor hibride, Toyota se poate lauda cu un nou record. Grupul japonez a totalizat doua milioane de vehicule hibride vandute, din 1997, anul in care a fost lansat prima generatie Prius, si pana in prezent. Totalul unitatilor hibride vandute include insa si brandul Lexus, care si-a adus un aport important la atingerea cifrei record si la castigarea reputatiei in segment.

Din cele doua milioane de exemplare vandute de constructorul nipon, 1.42 milioane de livrari au fost totalizate de celebrul model hibrid Prius. Pe locurile doi si trei se plaseaza Camry Hybrid si Lexus RX cu un numar de 170.000, respectiv 150.000 de unitati vandute. Cea mai mare parte din vehiculele hibride vandute de Toyota au ajuns pe piata din Japonia, mai exact 615.000 de unitati.

via | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru