Toyota ar putea muta producţia de maşini din Japonia

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 05.09.2010
Akio Toyoda a declarat într-un interviu acordat unei publicaţii nipone că Toyota se gândeşte să mute producţia de maşini din Japonia în altă ţară.

Situaţia nefavorabilă a monedei naţionale a Japoniei i-ar putea determina pe constructorii de automobile să părăsească meleagurile natale şi să mute producţia în alte ţări. Într-un interviu acordat de Akio Toyoda publicaţiei Asahi Shimbun, acesta vorbeşte despre aprecierea yenului şi despre modul în care acest lucru influenţează producţia de maşini din Japonia.

"Situaţia actuală este deosebit de grea. Toyota este o companie globală care s-a născut în Japonia şi ne-am dori să muncim din greu pe aceste meleaguri", a declarat preşedintele Toyota.

De asemenea, oficialul constructorului nipon nu neagă varianta mutării producţiei peste hotare. "Mă încearcă un sentiment puternic în ceea ce priveşte producţia din Japonia, iar abordarea noastră de bază este aceea de a asambla maşini în locul unde sunt vândute", a completat oficialul japonez.

Via | Thetruthaboutcars

Comentarii (2)

  • ha ha ha
    ...pazea romania ca venim...
    7 0
  • ar fi in stare sa faca o autostrada suspendata constanta-timisoara doar sa nu calce pe teritoriul asta stapanit de mafioti
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru