Toyota FT-86 ar putea fi oferit şi în versiune hibridă

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.03.2011
Viitorul model sportiv de la Toyota ar putea fi oferit şi într-o versiune hibridă, spun cei de la AutoExpress.

Englezii de la AutoExpress sugerează că Toyota ar putea oferi şi o versiune hibridă a lui FT-86. Debutul modelului va avea loc la ceva vreme de la lansarea versiunii standard, dar se pare că modificările aplicate conceptului au rolul de a îmbunătăţi aerodinamica modelului de serie, lucru care ajută foarte mult în cazul unui model hibrid. Modificările respective aveau şi rolul de a îmbunătăţi nivelul de protecţie al pietonilor în cazul unui accident.

Dacă Toyota va lansa un hibrid bazat pe FT-86, japonezii ar putea avea primul hibrid sportiv cu tracţiune spate. Cei de la Honda au luat deja titlul de "primul hibrid sportiv" şi "primul hibrid cu transmisie manuală", dar Toyota ar putea să dea lovitura în inima pasionaţilor de condus cu un hibrid cu tracţiune spate. Cei de la Mercedes-Benz au deja un hibrid cu tracţiune spate, dar modelul respectiv nu este orientat spre sportivitate, deşi nu este deloc lent. Toyota ar putea avea argumentul suprem în acest caz prin faptul că FT-86 ar fi un coupe.

În ceea ce priveşte versiunea Subaru a acestui model, se pare că debutul său de la Geneva a fost amânat în ultimul moment şi că aceştia pregătesc o versiune şi mai agresivă. În timp ce Toyota a justificat modificărie sale ca fiind elemente necesare pentru o aerodinamică mai bună şi un nivel superior de protecţie a pietonilor, nu putem să nu remarcăm faptul că modelul arată mult mai agresiv în noua configuraţie, ceea ce i-ar încurca pe cei de la Subaru în ceea ce priveşte poziţionarea pe piaţă.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru