Toyota investeste in uzine ecologice

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.05.2008
Toyota va deschide, pana in 2010, doua uzine care vor produce baterii pentru masinile ecologice din gama.

Esential

192 de milioane de dolari este investitia Toyota in uzina din Shizuoka.

Toyota a anuntat astazi oficial faptul ca va construi o noua uzina in Japonia, aceasta urmand sa fie utilizata exclusiv la producerea bateriilor pentru modelele hibride ale gamei. Noua uzina este un joint-venture cu Matsushita Electric Industrial (unul dintre producatorii Panasonic) si urmeaza sa fie construita in Shizuoka, o regiune din centrul Japoniei.

Investitia Toyota se va ridica la 192 de milioane de dolari, principalul produs care va iesi de pe banda de productie al fabricii urmand sa fie reprezentat de bateriile nichel-metal care se regasesc in dotarea celebrului Prius.

Nu este singura investitie de acest gen al celor de la Toyota. publicatia nipona Nikkei afirma, intr-unul dintre numerele aparute in aceasta saptamana, ca producatorul japonez planuieste construirea unei alte uzine de baterii, de aceasta data pe baza de litiu-ion, care vor fi utilizate la propulsia viitoarelor modele ecologice ale japonezilor. Aceasta va fi data in folosinta in 2010.

via | Motortrend 

Taguri: Toyota

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Investitie in viitor
    Pe cand europeni fac motoare din ce in ce mai mari si mai puternice si americani isi micsoreaza motoarele Toyota investeste in bateri pt viitoarele hibride.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru