Toyota: "Nu ne intereseaza modelele 100% electrice"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.07.2009
Compania japoneza Toyota se va baza in continuare exclusiv pe modele hibride, ignorand piata masinilor electrice, pe care o considera neprofitabila.

Toyota nu se va axa pe dezvoltarea modelelor electrice, preferand sa isi bazeze cercetarea pe versiuni hibride ale exemplarelor din gama. Conform declaratiilor lui Yoshimi Inaba, presedintele Toyota America, nici macar conceptul iQ electric, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit, nu va fi dezvoltat ca model de serie.

Ar putea exista insa o schimbare de atitudine in privinta modelelor electrice Toyota, insa doar daca ceilalti constructori care inecarca sa se evidentieze din acest punct de vedere - GM, Ford, Mitsubishi sau Nissan - vor prinde avant si vor atrage dupa ei o felie importanta din piata.

"Nu suntem gata sa pierdem bani dezvoltat tehnologia 100% electrica pe modelele noastre. Crezul nostru este ca tehnologia hibrida va avea un viitor mai luminos, cel putin in urmatoarea perioada de timp", a spus Inaba.

via | Cartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru