Toyota opreste productia in 12 fabrici

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.01.2009
Toyota a anuntat ca va opri productia timp de 11 zile la toate cele 12 fabrici pe care le detine in Japonia.

Esential

11 zile va fi oprita productia la fabricile Toyota din Japonia.

Toyota a anuntat astazi ca ia in calcul posibilitatea de a opri productia la toate fabricile din Japonia pentru o perioada de 11 zile, la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie.

Motivul este reducerea cererii pe piata auto mondiala. In acest mod, primul producator auto din lume continua seria vestilor proaste, dupa ce la sfarsitul anului trecut anunta ca va inregistra prima pierdere operationala din ultimii 70 de ani.

Toyota sufera, in principal, din cauza vanzarilor scazute din SUA. Spre exemplu, in luna decembrie brandul nipon a inregistrat vanzari cu 37% mai mici decat in perioada similara din 2007.

Toyota a inregistrat rezultate mai proaste decat rivalele Honda si Nissan pe piata nord-americana. Toyota detine in Japonia un numar de 12 fabrici.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • catalin
    rezista
    nush cine o sa mai reziste pe piatza auto , cred ca vom avea un viitor cu vw , toyota , dacia , skoda , fiat si opel , branduri care vor face masini ieftine si bune .
    0 0
  • ...
    totusi ai ajuns cam departe cu al de daciaa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru