Toyota pregateste Auris Hybrid si, ulterior, RAV4 Hybrid

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.06.2009
Dupa Prius, Toyota isi va echipa incet-incet gama cu o versiune hibrida a modelelor sale populare. Primele sunt Auris si RAV4.

Toyota pregateste o versiune hibrida a compactei Auris, aceasta urmand sa fie construita la fabrica pe care constructorul nipon o detine in Burnaston, Marea Britanie. Aceasta uzina a fost aleasa de catre conducatorii producatorului japonez dupa indelungi si intense negocieri cu guvernul britanic, care va acorda asistenta financiara pentru demararea proiectului.

Versiunea hibrida a lui Auris va utiliza aceeasi tehnologie prezenta pe full-hybridul Prius, fiind vorba de acelasi sistem HSD (Hybrid Synergy Drive) care combina eficient un motor pe benzina si unul electric.

Analistii britanici sustin ca principala diferenta dintre Auris Hybrid si Prius va fi reprezentata de pret, ceva mai scazut in cazul lui Auris. Motivul este reprezentat de dimensiunile reduse ale modelului si de faptul ca unele versiuni ale acestuia vor fi mai slab echipate. Auris Hybrid va intra pe pietele europene in aceasta iarna, dupa ce prezentarea sa oficiala urmeaza sa aiba loc in toamna, la Salonul de la Frankfurt.

Urmatorul model hibrid pe care Toyota il va prezenta oficial pe piata va fi RAV4 Hybrid, o versiune HSD a cunoscutului sau SUV compact.

via | Just-Auto (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru