Toyota pregateste divizia sportiva G, rivala pentru AMG, M sau F

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.02.2010
Toyota intentioneaza sa lanseze in viitorul apropiat o divizie specializata in versiuni de performanta ale modelelor actuale. Ea se va numi G Sport si va incerca sa concureze cu mult mai titratele AMG, M si F.

Desi trece in acest moment prin clipe grele, Toyota isi doreste o imagine sportiva. Producatorul japonez intentioneaza sa aduca pe piata cat mai curand propria sa divizie de sportiva, capabila sa ofere publicului interpretari rapide si atragatoare ale modelelor de serie.

Speculatiile se bazeaza pe creatiile prezentate de Toyota in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, mai exact o versiune de circuit a coupe-ului FT-86 si un Prius ceva mai agresiv, interpretari care au atras o reactie pozitiva din partea fanilor. Cel mai probabil, divizia de performanta va primi numele G Sports si va oferi fanilor posibilitatea de a-si personaliza pachetul de tuning, o optiune pe care divizii precum AMG, M sau F nu o ofera.

Kitul de modificari va fi destinat in primul rand componentelor mecanice, urmand sa afecteze in mod pozitiv performantele motorului, suspensiile si sistemul de franare. Nici exteriorul nu va fi uitat, G Sport urmand sa puna la dispozitie clientilor posibilitatea unei personalizari mai amanuntite, cu mult peste ceea ce ofereau pana in prezent tunerii de casa Modellista si TRD.

Inainte de a lansa noua divizie sportiva, Toyota va apela si la ajutorul celor de la Gazoo Racing, de asemenea specializati in modificarea modelelor constructorului nipon. Firma de tuning va oferi consultanta in materie de performanta si va ajuta la testarea viitoarelor modele.

via | insideline

Comentarii (1)

  • nu?
    eu vad mai mult concurenta in alt segment nissan gtr,porsche 911,etc
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru