Toyota Prius este cel mai vândut model în Japonia pentru a 12-a lună consecutivă

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.06.2012
Toyota Prius reuşeşte performanşe excelente pe piaţa de origine. Japonezii au pus modelul hibrid pe prima poziţie a vânzărilor auto timp de 12 luni consecutive. Pe locul al doilea e un alt hibrid Toyota: Aqua.

Esential

220% este creşterea pe care vânzările lui Toyota Prius o înregistrează în mai faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Gama Prius le oferă celor de la Toyota satisfacţii care acum câţiva ani erau de neimaginat. După ce acum nici două săptămâni vedeam cum Prius s-a cocoţat tocmai pe locul al treilea în clasamentul celor mai bine vândute modele din lume în primul sfert al anului, Toyota sărbătoreşte astăzi 12 luni consecutive în care Prius a fost cea mai vândută maşină pe piaţa japoneză. 

Recordul modelului compact al celor de la Toyota este cu atât mai remarcabil cu cât pe locul al doilea se află, pentru a doua lună consecutivă, modelul subcompact Aqua, cunoscut în restul lumii sub numele Prius C. Prius şi Aqua şi-au găsit în luna mai 40.880 de clienţi, cele două modele împărţind practic onorurile în Japonia: Prius a fost vândut în 20.789 de exemplare, în timp ce Aqua a fost preferat de 20.091 de japonezi.

La succesul recent al hibrizilor Toyota în Japonia contribuie decisiv excepţia de la taxe pe care guvernul o acordă fiecărui client care se orientează spre un astfel de model, considerat mult mai "prietenos" cu mediul.

Astfel, cei care cumpără modele hibride în japonia sunt scutiţi de la plata taxelor de achiziţie şi primesc un bonus care echivalează cu 1100 de dolari la cumpărarea unei astfel de maşini.

via | Just-Auto

Comentarii (17)

  • Unu: "luati-va masini serioase pe benzina la care sa simti ca ai motor nu sa ai senzatia ca gogu vasile te impinge ...sa mai existe si cineva care sa nu fie deacord astea electrice sunt pentru zgarciti si evrei care nu au nici bani de benzina".

    Si alalalt: "Bai, daca vreti puteti sa-i puneti si panze. Si asa se inclina la curbe. Daca vedeti ca se rastoarna va mutati repede pe scaunele celelalte"

    am citat doi romani mioritici...care se pricepe la toate ca ei este destepti si nu vorbeste cu tine.

    Restu' e lumea civilizata
    20 26
  • AndreiRN
    O sa mai treaca 20 de ani de evolutie pana cand romanul de rand o sa viseze o asa hibrida.
    Acuma in tara gunoiului printre blocuri este la moda poluarea cu motorina si cauciucuri arse.
    21 17
  • chuck norris
    aia cu gogu vasile io am ziso
    4 5
  • fanu lu c.norris de aici
    vrem benzina!uuuu hibridele si electricele!
    4 9
  • tot io
    pai nu am dreptate?
    4 5
  • @gelu' zis pomada
    Decat porc de rasa, mai bine roman mioritic.

    Cu stima,
    Zarnesteanu.
    9 11
  • chuck norris
    vedeti ca am si io fani pe automarket ,inseamna ca sunt destept
    5 7
  • fanu lui chuck norris
    sunt fanu lui chuck norris de aici si iulianliuanb,ei au mai mereu dreptate
    4 7
  • chuck norris
    zarnesteanule ai dreptate
    4 6
  • TRAFICANTU DE ZACUSCA
    aia au dreptate asta nu-i masina de oameni seriosi
    6 8
  • "ce stie taranul ce-i sofranul" valabil pentru toti comentatorii care nu au mers in viata lor cu un Prius dar comenteaza contra. Tipic romanesc.
    9 10
  • chuck norris
    Ba cu priusu si dracoveniile astea electrice nu simtim ca avem motor, noi vrem sa simtim motoru domle,nu inseamna ca suntem tarani si io(probabil si fanii mei) nu vom sustine masinile care nu sunt pe benzina sau cel putin pe motorina.Am mers cu un prius a fost oribil.
    5 7
  • @chuck norris

    Nimeni nu a spus sa-ti cumperi Prius. Daca nu este o masina potrivita pentru tine nu se supara nimeni, dar este foarte potrivita pentru altii. De ce trebuie sa criticam o masina daca nu este ce ai tu nevoie. Ai alternative.

    Asa nici eu nu mi-as lua Audi A8 ca nu este pe gustul meu, dar este o masina exceptionala pentru altii si nu am mare lucru ce sa-i reprosez.

    De oras sau pt. sotie mi se pare o masian exceptionala, nu am nevoie in aglomeratia si la traficul din Bucuresti de STI sau M3.

    Lumea nu prea intelege ca nevoile se impart si teoretic (in functie de buget) iti iei 2, 3 masini in functie de nevoi. Ideal este sa ai una de oras, una de distractie si una de excursii, dar cum bugetul nu prea le permite romanilor asta,ne achizitionam doar 2 sau cautam un compromis intre cele 3.

    Si mie-mi place Subaru STI, dar ce sa fac cu el la intrebuintarea zilnica? Imi bat joc si de mine si de el.
    4 7
  • @TRAFICANTU DE ZACUSCA
    Prin oameni seriosi,ce vrei sa spui>taranoi ca tine ?
    2 5
  • Hai sa le fac pe plac taranilor,si sa zic si yo ca priusul,nu e de oameni serisi,si ca se inclina in curbe,si ca nu se aude sunetul de motor adevarat >@chuck norris probabil ca tu daca esti invatat cu tractoarele pe camp>deaia zici ca nu se simte motorul>Dar acest model de la Toyota se cam pisa pe marcile nemtesti.pt ca Toyota este cea mai fiabila masina.Toyota este ''number one'' in lume.
    4 2
  • chuck norris
    @samba nu ba tractoarele,mie imi place sa aud motorul si sa suna mai frumos decat elvis presley nu hibridu tau ca justin bieber.
    2 1
  • TRAFICANTU DE ZACUSCA
    @
    adica se fac de ras oamenii cu hibride si rade lumea de ei ca-s ecologisti
    @CHUCK NORRIS ai dreptate fratili meu, ignora prostia
    si de ce sati iei hibrid? vorba lu chuck pentru evrei
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru