Toyota renunţă la numele Auris şi revine la Corolla

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.12.2011
Hatchback-ul compact al celor de la Toyota va reveni după şase ani la vechiul său nume, Corolla. Auris nu a dat rezultatele scontate.

După ce Toyota a anunţat, acum patru ani, că versiunea hatchbacl a reprezentantului său în segmentul compact va renunţa la numele Corolla pentru a fi denumit Auris, fanii mărcii au fost uşor dezamăgiţi de strategia japonezilor. În încercarea de a dezvolta două modele care ar fi trebuit să-şi construiască o carieră diferită, Toyota a uitat de faptul că succesul numelui Corolla - cel mai vândut model din istoria automobilului, cu 35 de milioane de maşini vândute în 45 de ani - a apărut tocmai datorită unităţii dintre diferitele versiuni de caroserie ale modelului nipon.

Această eroare va fi însă îndreptată de Toyota în următorii ani. Conform germanilor de la AutoBild, rezultatele mult sub aşteptări ale lui Auris i-au făcut pe şefii mărcii japoneze să-şi revizuiască poziţia faţă de redenumirea modelului. Astfel, la apariţia viitoarei generaţii Corolla, care va avea loc în 2012, Toyota va denumi din nou ambele versiuni de caroserie Corolla, Auris urmând să sară din schemă. 

Primele informaţii legate de viitorul Toyota Corolla hatchback arată că modelul japonez va creşte cu câţiva centimetri în lungime faţă de Auris. Noutatea absolută este însă apariţia unui motor turbo cu patru cilindri care se va opri în buza "graniţei" de 200 CP, versiunea urmând să aibă rolul de a atrage tinerii din nou spre reprezentantul Toyota în acest segment. Evident, în contrabalanţă, Corolla va dispune şi de o versiune hibridă, aceasta beneficiind de ultima generaţie a sistemului benzină-electric dezvoltat de producătorul japonez.

via | AutoBild

Comentarii (3)

  • Asa ii trebuie, sa se intoarca la origini!
    2 0
  • the hep
    inteleapta decizie
    2 0
  • Sper ca si renault la viitoarea generatie Fluence si Megane:
    Ca Sedanul sa fie redenumit Megane Sedane:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru