Toyota şi-a prezentat conceptele pentru Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Toyota aduce trei concepte la Salonul Auto de la Tokyo. Primul este FT-EV III, al doilea este FCV-R, iar al treilea este Fun-Vii. Acesta din urmă este, de departe, cel mai nebun concept prezentat de Toyota în ultimii ani.

Toyota va prezenta trei concepte la Salonul Auto de la Tokyo. Doar unul dintre acestea este bazat pe un model de serie. Mai precis, FT-EV III este acronimul lui Future Toyota Electric Vehicle III şi foloseşte platforma lui iQ. Cea de-a treia generaţie de concepte electrice de la Toyota are patru locuri şi este destinată călătoriilor scurte. Japonezii speră să lanseze o versiune potrivită pentru producţie în 2012. Potrivit testelor realizate la nivel intern, FT-EV III are u autonomie de peste 100 kilometri cu o baterie încărcată complet. Adevărata problemă a acestui model va fi preţul, care va sta în calea multor clienţi, aşa cum este şi cazul primelor modele electrice puse la vânzare.

Cel de-al doilea concept este FCV-R. Modelul are o lungime de 4.700 milimetri şi intră în clasa medie ca încadrare. Potrivit primelor informaţii, FCV-R este alimentat cu hidrogen şi este destinat familiilor. Toyota FCV-R este următorul pas în materie de ecologie pentru compania niponă şi pregăteşte lansarea primului model alimentat cu hidrogen al acestui constructor.

Debutul unui model de serie derivat din FCV-R va avea loc în 2015.

Conceptul numărul trei din standul Toyota este Fun-Vii. Acronimul ascunde denumirea ”Fun-Vehicle interactive internet). Conceptul Fun-Vii prezintă viziunea Toyota asupra viitorului, în care oamenii, societatea şi automobilele sunt legate într-un mod mai strâns. Pentru moment, nu există informaţii suplimentare despre acest concept.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Lexmark
    Pt cunoscatori...
    Dc era un Tiguan cu pachet "Z" sunt convins ca ne omorati cu N-spe mi de poze...
    Insa pt doritori dc vreti sa vedeti si pozele cu modelele in cauza:

    http://www.zercustoms.com/photos/Toyota-At-2011-Tokyo-Auto-Show/Toyota-Fun-Vii-1.jpg.html
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru