Toyota va imprumuta Mazda cu tehnologie hibrida

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.12.2009
Primul hibrid de serie pe care il va dezvolta Mazda va fi produs cu ajutorul unui sistem de propulsie dezvoltat de Toyota.

Cotidianul japonez Yomiuri anunta in numarul aparut astazi ca Toyota va furniza tehnologia si know-how-ul de dezvoltare a modelelor hibride compatriotilor de la Mazda. In aceste conditii, Mazda urmeaza sa dezvolte astfel de autoturisme cu ajutorul Toyota, care cel putin pe hartie este unul dintre producatorii care rivalizeaza direct atat cu Mazda, cat si cu Grupul Ford, cel din care face parte producatorul japonez.

"Toyota a ajuns la un acord de principiu cu Mazda pentru furnizarea unui motor electric, a sistemului de gestiune a propulsiei si a altor elemente esential necesare pentru ca un viitor model hibrid benzina-electric pe care acestia din urma il vor lansa in 2013", scriu jurnalistii publicatiei japoneze.

Contractul scris dintre cei doi producatori niponi va fi semnat, conform Yomiuri, pana in luna martie a anului viitor.

via | Webcarcenter

Comentarii (3)

  • ultimul
    primul hybrid
    Asta e primul hybrid nu Toyota!
    http://www.slightlywarped.com/crapfactory/curiosities/2009/firsthybrid.htm
    0 0
  • erata
    ford a vandut aproape tot pachetul de actiuni pe care-l avea la mazda, deci mazda nu mai face parte din grupul ford
    3 0
  • Mazda
    In noiembrie 2008, Ford a vandut 20 % din cele 33 % actiunile Mazda pe care le detinea pentru 540 milioane $, cedand controlul constructorului japonez . Din cele 20 % din actiuni, Mazda a cumparat 6.9 % din actiuni pentru 186 milioane $, restul actiunilor fiind cumparate de diverse institutii financiare . In momentul de fata este evident ca Mazda nu poate supravietui singura, zvonurile privind posibile aliante intre Mazda si alti constructori intetindu-se in ultimile luni . Toyota este o varianta posibila, VW de asemenea si nu putem trece cu vederea nici ce a spus in urma cu cateva luni un important director Mazda care a afirmat ca el vede partenerul ideal pentru Mazda in constructorul italian Alfa Romeo .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru