Toyota va lansa în 2011 un Prius cu şapte locuri, botezat Alpha

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.05.2010
Toyota caută să introducă un model hibrid în fiecare segment reprezentativ al pieţei auto. Japonezii vor face primul pas în acest sens, odată cu lansarea variantei MPV a actualului Prius.

Toyota va căuta să profite la maxim de succesul actualului Prius cu o serie de modele derivate din platforma hibridă. Cel mai probabil, primul model care îşi va face loc pe piaţă va fi o variantă cu şapte locuri a actualului model ecologic, aşteptată să se numească Prius Alpha. MPV-ul este programat să debuteze pe scena auto în primăvara anului viitor, mai precis la Salonul de la Geneva.

Cum era de aşteptat, modelul japonez va prelua platforma actualului Prius şi odată cu ea trenul de propulsie hibrid, compus din motorul pe benzină de 1.8 litri şi cel electric. Noutatea absolută o vor reprezenta bateriile litiu-ion, care le vor înlocui pe cele actuale, ceea ce înseamnă că vom asista şi la îmbunătăţirea performanţelor electrice.

Cu toate acestea, masa totală mai mare îşi va pune amprenta asupra consumului mediu, estimat la aproximativ 3.3 litri/100 km. Pentru a putea găzdui cel de-al treilea rând de scaune, Toyota Prius Alpha va creşte în lungime cu 300 de mm şi va oferi clienţilor săi o flexibilitatea mai mare la interior

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru