Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Toyota Yaris Hybrid R, prima schiţă oficială a celui mai performant hibrid al japonezilor

Publicat Luni, 19.08.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 0
Toyota Yaris Hybrid R, prima schiţă oficială a celui mai performant hibrid al japonezilor - Poza 1
Toyota a prezentat prima schiţă oficială a modelului pe care îl va expune la Salonul Auto de la Frankfurt. Yaris Hybrid R este un model dezvoltat împreună cu divizia de motorsport a mărcii nipone.

Esential 23 de modele hibride sunt disponibile în portofoliul Toyota Motor Corporation.
Toyota Yaris Hybrid R promite să fie cel mai interesant hibrid pe care l-a prezentat constructorul japonez. Conceptul care va debuta la Frankfurt aniversează 16 ani de tehnologie hibridă de la Toyota, actualul lider mondial în producţia şi vânzarea de automobile hibrid. Toyota a vândut peste 5.5 milioane de unităţi echipate cu sistem de propulsie hibrid, prag atins la finele lunii trecute. De data aceasta, japonezii au creat un model care să se concentreze pe plăcerea condusului şi să pună la treabă sistemul hibrid într-o manieră sportivă.

Conceptul este bazat pe versiunea cu trei uşi a noului Yaris şi îmbină noua motorizare 1.6 GRE dezvoltată de Toyota Motorsport Gmbh cu două motoare electrice. Împreună, cele trei propulsoare furnizează un sistem de tracţiune integrală şi prezintă reprize impresionante.

La fel ca în modelul de competiţie TS030 HYBRID, sistemul hibrid integrează un condensator foarte puternic, capabil să înmagazineze rapid un nivel ridicat de energie, acumulată în timpul frânării, pe care să o livreze apoi motoarelor electrice în vederea optimizării propulsiei.

Urmareste Automarket
Odată cu prezentarea schiţei oficiale a conceptului Yaris Hybrid R, Toyota a anunţat că va lansa 16 hibrizi noi sau actualizaţi până la sfârşitul anului viitor. Portofoliul de hibrizi al companiei Toyota include 23 de modele full-hybrid şi este disponibil în 80 de ţări.
Estimările oficiale ale companiei spun că flota de hibrizi produsă până acum a economisit peste 12 miliarde de litri de carburant şi a salvat atmosfera de la emisia a 34 de milioane de tone de CO2.

Via Toyota


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru