Transit Connect BEV, primul vehicul electric din istoria Ford

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.02.2009
Versiunea electrica a modelului comercial Transit Connect va deveni in 2010 primul vehicul de serie alimentat numai de baterii din istoria Ford.

Ford debuteaza in premiera pe piata vehiculelor electrice cu deja anticipatul Transit Connect BEV, o versiune alimentata de la baterii a celebrului model utilitar. Asteptat sa debuteze in versiune de productie abia in 2010, viitorul model electric reprezinta primul pas important pe care constructorul american incearca sa il faca in materie de vehicule alimentate de baterii litiu-ion.

Lansarea modelului de serie este grabita si de interesul manifestat fata de acesta de catre marile companii care detin flote si folosesc zilnic vehicule comerciale. Ford cauta sa raspunda rapid acestor cereri, drept pentru care si-a unit fortele cu cel mai puternic furnizor european de vehicule comerciale electrice modificate, Smith Electric Vehicles. Specialistii ofera deja pe Batranul Continent un Transit Connect electric, modificat in atelierele lor.

Viitorul model de serie se va adresa clientilor comerciali care folosesc masina pentru a se deplasa in zone urbane si suburbane, pe distante mici. Vehiculul va fi ideal pentru distribuitori, asigurand o autonomie electrica de pana la 160 de kilometri si o capacitate mare de incarcare.

Ford nu se va opri aici, bunele intentii ale constructorului american urmand sa aduca pe piata europeana un model electric de mici dimensiuni in 2011 si o a treia generatie de hibride alimentate la priza in 2012.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru