Transplant de V10 pentru vechiul BMW Z4

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 29.08.2009
Tunerul Manhart Racing a transplantat propulsorul V10 existent sub capota bavarezului M5 pe roadsterul din aceeasi familie, BMW Z4. Rezultatul este o masina care accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde.

Manhart Racing este o casa de tuning care accepta provocarile, si in special pe acelea care par aproape imposibil de realizat. Cine ar fi crezut vreodata ca propulsorul V10 de pe modelul M5 va fi montat pe micutul roadster bavarez Z4?

Experienta de 25 de ani in modificarea motorelor BMW, impreuna cu pasiunea pentru masinile produse de constructorul german, l-a determinat pe Guenther Manhart, fondatorul companiei, sa accepte provocarea de a inlocui motorul primei generatii BMW Z4 cu unitatea V10 de pe actualul BMW M5.

Putem spune ca acest lucru nu a fost usor, insa cu ajutorul unor adevarati ingineri modelul Z4 a suferit un “transplant de cord”. Problemele aparute au fost depasite cu succes de oamenii lui Guenther Manhart care au reusit sa dea nastere unui adevarat surogat pentru fanii BMW, dezamagiti de vestea anularii unei versiuni M pentru Z4.

O asemenea modificare nu putea veni de una singura, de aceea Manhart Racing a montat cutia de viteze si diferentialul de pe BMW M5. In cazul sistemului de evacuare, inginerii au optat pentru cel fabricat de AC Schnitzer.

Jantele negre de 19 inch din aliaj produse de BBS si botezate Challenge, completeaza schimbarile aduse masinii.

In urma acestor modificari BMW Z4 M va fi capabil sa dezvolte 550 CP, si sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 3.9 secunde.

via | zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru