Turcia e pe tobogan: -62% la exporturile auto in ianuarie-februarie

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Exporturile auto din Turcia au scazut abrupt in primele doua luni din anul 2009 din cauza crizei care afecteaza UE, principala piata de desfacere.

Turcia, unul dintre principalii exportatori auto din Europa, este lovita dur de criza economica care se rasfrange asupra producatorilor de masini. Astfel, in perioada ianuarie-februarie 2009, exporturile auto din Turcia au scazut cu nu mai putin de 61.6%, pana la 69.495 de unitati. In paralel, productia auto in aceasta tara a cunoscut si ea doua luni de declin, scazand cu 63 de procente.

Turcia se afla in primele 10 tari producatoare de automobile in Europa, principalii producatori din aceasta tara fiind Ford, Toyota, Renault, Honda si Fiat.

Confom previziunilor publicate de Asociatia Industriei Auto din Turcia (OSD), declinul industrial se va tempera, in ce mai optimist caz, la sfarsitul acestui an.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (6)

  • ludovic
    de ce nu in rom
    de ce nu in rom sunt toyota , ford ,renault, honda si fiat? ca nu avem autostrazi?
    0 0
  • Turcia
    As vrea sa stiu pentru ce alte firme se fac componente in Turcia: de exemplu, se fac componente pentru VW
    0 0
  • martiz
    Ce modele?
    Dar ce modele se fabrica in Turcia? Spre rusinea mea stiam doar de Renault Clio. Rog sa postati aici. Multumesc!
    0 0
  • merlin
    .
    ex. Fiat: fiat albea se face numai pentru piata low-cost. In italia nici nu au auzit de el. era o varianta mai veche a lor Palio
    0 0
  • 2009 Dezastru
    E rau pt toti nu numai industria auto, din pacate. Anu asta va fi un an negru pentru toata lumea.
    0 0
  • raduku
    An de cotitura
    Dupa parerea mea nu e nici un an negru. Cei din industria auto trebuie sa schimbe radical produsele, sa le faca mai ecologice si ceva mai ieftine. Afectati mai tare vor fi cei ce produc sub licenta. Sa luam exemplu firmei franceze MDI. Deci mai mult ca sigur ca centrele de studii lucreaza fain...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru