Un constructor englez vrea să readucă pe piaţă cea mai mică maşină din lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Creatorii celei mai mici maşini din lume şi-au deschis din nou porţile şi vor să producă încă 50 de exemplare ale modelului care i-a consacrat, de data aceasta în versiune electrică.

Englezii de la Peel Engineering vor să recreeze celebrul P-50 într-o versiune modernă. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, Peel P-50 este un microcar de 134 centimetri lungime, cu o lăţime de 99 centimetri şi o înălţime de 120 centimetri. Modelul este echipat cu un motor de 49 centimetri cubi şi are o masă de numai 60 kilograme. Acesta era produs în anii 1960 şi a fost construit în doar 50 de exemplare vândute pe Insula Man aparţinând Regatului Unit.

Cei de la Peel Engineering şi-au deschis din nou porţile şi vor să realizeze o versiune modernă a acestui model, pe care o vor construi tot în 50 de exemplare. Aceste vehicule vor fi electrice, dar performanţele lor nu au fost încă anunţate. Din cele 50 de unităţi pe care le vor produce, 25 vor fi P-50, iar 25 vor fi Trident. Preţul estimativ al unui exemplar Peel este de 15.200 de euro. Compania britanică nu a specificat de ce vor produce atât de puţine exemplare şi cum vor obţine rentabiltiatea.

Dacă modelul respectiv va avea doar trei roţi, acesta va fi clasificat de normele de siguranţă ca fiind o motocicletă şi nu va avea nevoie să fie testat de organisme guvernamentale pentru a putea fi vândut pe piaţa respectivă. Scopul celor 50 de unităţi este încă necunoscut, nefiind vorba nici de vehicule pentru pasionaţi, nici de o flotă specială de teste.

Via | Turbo.fr

Comentarii (1)

  • M-istul
    masini
    BMW e cel mai tare !!!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru