Un nou pas spre masinile electrice: 80% incarcare in 15 minute

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Doua companii norvegiene au realizat un sistem de incarcare ultrarapida a masinilor electrice. Acesta ar putea usura accesul publicului la acest tip de modele.

Esential

15 minute ii sunt necesare sistemului ultrarapid dezvoltat de Th!nk pentru a umple la 80% bateria modelului electric City.

Companiile norvegiene TH!NK si AeroVironment Inc au realizat un sistem de incarcare ultrarapida a bateriilor pentru modelele electrice. Daca modelele si conceptele electrice dezvoltate pana acum de producatorii mondiali se incarca 100% in 4-8 ore si partial in minimum 30 de minute, cele doua companii nordice propun o solutie de incarcare la 80% din capacitatea bateriei in doar 15 minute.

Sistemul a fost testat in cadrul Salonului Auto de la Washington pe un exemplar Th!nk City pe parcursul celor 15 minute destinate conferintei de presa a producatorului norvegian.

"Th!nk si AeroVironment stabilesc un nou standard in ceea ce priveste reincarcarea ultrarapida - de la 0 la 80% in doar 15 minute. Este un pas inainte major pentru masinile electrice. Dezvoltarea si lansarea unor statii de incarcare ultrarapida va ajuta la dezvoltarea electrificarii automobilului atat in SUA, cat si in intreaga lume", a declarat Richard Canny, presedintele companiei norvegiene.

via | egmcartech

Comentarii (2)

  • mihai B.
    charge
    Probabil ca au folosit niste condesatoare de mare capacitate. reteaua alectrica obisnuit nu rezista la o asa solicitare.
    7 0
  • NeoGalaxy
    Interesanta idea acesta, o sa fie multe de urmarit in legatura cu aceste masini electrice. Eu personal sunt interesat dar nu numai de masina cat si de tehnologiile pe care le foloseste masina. Sa vedem ce se mai descopera pe viitor :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru