Un VW Caddy a parcurs 15.497 km fara oprire in 8 zile si 13 ore

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.10.2009
Volkswagen Caddy a stabilit un record mondial prin parcurgerea a 15.497 km fara oprire pe traseul Portugalia-Rusia in opt zile, 13 ore si 30 de minute.

Doi germani au reusit sa stabileasca un record Guinness la bordul unui Volkswagen Caddy Maxi pe traseul Transeurasia. Astfel, acestia au plecat din Portugalia si au calatorit pana in Rusia. Calatoria acestora a fost efectuata pe decursul a opt zile, 13 ore si 30 de minute si a totalizat 15.497 kilometri. In tot acest timp, modelul Volkswagen Caddy Maxi a fost pornit non stop. Germanii Matthias Gottenauer si Andreas Renz sunt primul echipaz care traverseaza traseul Transeurasia contracronometru.

Traseul celor doi a fost masurat si totodata ghidat de GPS. Regulile Guinnes Book of Records permit prezenta a doar doua persoane in acelasi vechiul care stabileste un record in toate momentele din decursul probei. Recordul stabilit de cei doi germani va crea un precedent in Cartea Guinness World Records, lucru care va duce la competitori care vor incerca sa doboare acest record.

Modelul Volkswagen Caddy Maxi a fost pus la incercare atat pe soselele de calitate inferioara din Rusia, cat si pe traseele noroioase din acceeasi tara. Cei doi germani au apreciat sistemul de tractiune integrala 4Motion cu care este echipat acest model.

Potrivit declaratiilor acestora, modelul VW Caddy Maxi s-a dovedit a fi cel de-al treilea membru al echipajului, gratie confortului si fiabilitatii oferite.

Via | Newspress (inreg)

Comentarii (12)

  • NeoGalaxy
    Si de realimentat cum au realimentat? Cu avionul Shell pe autostrada? Scrie acolo ca "a fost pornit non-stop"... ceea ce ma indoiesc... putine masini se pot alimenta cu motorul pornit si modelul de mai sus... sigur nu se numara printre ele.

    Adica interesanta realizare, bravo lor dar... ceva pute!
    13 14
  • Vrajeala
    ....Vrajeala
    Unii in 15k fac doua revizii si astia au mers tzeava 9 zile... P'asta nici Harap Alb n-o haleste.
    3 17
  • cat de cat plauzibil
    La un calcul simplu, ar rezulta ca baietii astia doi au mers cu o viteza medie de 75.4 km/h, ceea ce e plauzibil avand in vedere ca mare parte din drum a fost pe autostrada (bineinteles ca au ocolit romania!). Totusi, aia cu motorul pornit e cam lungita, doar daca masina a fost modificata in vreun fel. Bravo lor!!! Ma intreb daca cei de la VW au sponsorizat tripul asta
    8 1
  • re:
    De ce sa nu fie posibil? intervalul de revizii este de 15.000 km, iar daca in mare parte a acelui interval masina a fost in miscare, nu exista riscul de supraincalzire.
    Interesant este faptul ca este varianta Caddy Maxi, cu caroseria mai lunga si tractiune integrala 4Motion.O astfel de configuratie nu poate fi comandata in Romania.
    2 1
  • Crysty
    Km
    Masina arata ca si cand ar fi traversat Romania de la Constanta la Timisoara.
    Legat de performanta, u zic ca arata bine fizic cei 2 soferi dupa atatea ore de condus, se tin bine pe picioare. E totusi putin suspect.
    In fine, cinste lor daca au reusit acest lucru
    3 1
  • vw
    @NeoGalaxy: au zis ca au stat cu motorul pornit tot timpul, nu ca nu au si oprit sa alimenteze.
    arata f tare masina asa plina de noroi. probabil ca masina fusese pusa la dispozitie de cei de la vw.
    revizia se face la 10.000 sau 15000, dar daca nu vrei sa o faci asta nu inseamna ca masina pica fix la km aia. mai merge pana se caleaza motorul
    4 0
  • @sandu
    da,asa este. normal ca trebuia sa mai opreasca, ca doar n-au schimbat soferul din mers. sau n-a condus unul 8 zile non-stop.
    cat despre revizii, nu scrie nicaieri ca se intampla nu stiu ce daca nu le faci. pur si simplu VW(si restul producatorilor) considera ca dupa 15000km parcursi pot aparea primele semne de uzura care trebuie remediata ptr a nu aparea cu timpul probleme mai mari. dar masina poate merge si 20.000 sau poate chiar mai mult fara nici o problema, sau pot aparea probleme si dupa 5000 km....depinde de masina, sofer, drumuri etc.
    oricum...interesanta treaba, dar tot sunt de parere ca oamenii astia se plictisesc rau de tot de n-au altceva de facut
    3 0
  • JULIAN
    f tare
    respect pentru masinutza.
    tripul este foarte usor de facut, intr-adevar trebuie sa fii foarte atent unde opresti pentru (banuiesc) motorina. pe de alta parte, poti modifica destul de usor masinuta sa ii pui 200 l motorina odata, in loc de 50 cit are standard.
    soferii, bineinteles, au condus cu rindul, asta am facut si eu cu un prieten cind am avut de ajuns urgent in D din RO (doar aprox 2000 Km) si biletele de avion erau destul de scumpe ;)
    mi se pare un record demn de incercat de doborit. ma intreb cum s-au descurcat cu vama dintr-o tara in alta, ma refer aici de la polonezi incolo sau ucraineni, cum or fi mers...
    1 0
  • record
    Apreciez "vopseaua" one of a kind de pe acest Caddy :)
    Pare plauzibil, atata timp cat au fost 2, deci nu a condus o singura persoana. Nu are nici o legatura cu intervalul de service, masina mai "duce" mult si bine !
    Una peste alta, un articol interesant :)
    2 0
  • victor
    intoarcere
    si s-au intors inapoi tot cu masina ? :))))
    2 0
  • motor
    nu am inteles ce motorizare are masina. banuiesc ca e un diesel, dar care o fi? batranul 1.9 tdi sau asta nou, 1.6 tdi?
    1 1
  • "The route went through Portugal, Spain, France, Germany, Poland, Latvia, Lithuania and on to more than 4800km of challenging roads in Russia."
    Motorul este vechiul 1.9L-TDI PD: http://www.samar.pl/__/__la/en/__ac/sec,4/new/54730/__Caddy-Maxi-impresses-with-Transeurasia-World-Record.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru