Una din diviziile Karmann va fi inchisa sau vanduta

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 04.07.2008
Karmann s-ar putea scinda prin despartirea de una dintre diviziile sale deoarece nu mai este profitabila.

Esential

1.5 miliarde euro este cifra de afara a companiei Karmann in anul 2007.

Furnizorul german Karmann planuieste sa inchida sau sa cedeze altei companii diviza de scule si dispozitive pentru reparatii. Informatia vine din partea unui purtator de cuvant al companiei germane si va afecta aproximativ 250 de angajati ai celor de la Karmann.

Compania germana are o istorie de 107 ani in domeniul auto si s-a facut cunoscuta prin producerea modelului Karmann Ghia. Actionarii Karmann au declarat recent ca ar putea vinde toata compania care a inregistrat scaderi ale vanzarilor, in 2007 avand o cifra de afaceri de 1.5 miliarde euro, cu 16% mai putin fata de anul anterior.

In timp ce comenzile pentru acoperisuri retractabile aduc cele mai multe venituri companiei, Karmann se straduieste cu greu sa castige contracte de montaj si asamblare, operatiuni care, impreuma cu cele de vopsitorie, ar putea fi eliminate din activitatea firmei pana in 2010 daca situatia lor financiara nu se remediaza.

Diviza de scule si dispozitive pentru reparatii nu mai este profitabila deoarece depinde de comenzile primite de la sectorul de asamblare a companiei Karmann.

Via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru