Volkswagen a salvat Karmann de la faliment cu o comanda ferma

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.07.2009
Volkswagen a semnat un contract in valoare de peste zece milioane de euro cu Karmann, pentru constructia si dezvoltarea de vehicule electrice. Carosierul german are astfel ocazia de a iesi din faliment si de a deveni din nou profitabil.

Carosierul german Karmann, aflat in pragul falimentului dupa ce a oprit productia pentru toate modelele pe care le construia, a fost salvat de la faliment de un contract pe care l-a semnat cu Volkswagen. Producatorul din Wolfsburg a desemnat compania Karmann ca find noul sau partener pentru constructia de vehicule electrice, motiv pentru care au semnat un contract in valoare de peste 10 milioane de euro.

Companiei Karmann va produce vehicule electrice care vor intra pe piata in preajma anului 2011, cu ajutorul a 1.600 de angajati. Inainte de declararea insolventei, Karmann avea 2.240 angajati, dar constructorul german nu a reusit sa ii reangajeze pe toti. Desi Karmann a prezentat un concept electric si un model creat in colaborare cu un distribuitor de energie electrica, compania din Osnabruck ar putea sa produca doar modele Volkswagen, cel putin pentru o perioada. Cel mai probabil, urmatorul model care va fi produs in fabrica Karmann este Volkswagen Up.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Foarte bine
    Ce frumos! Iata ca totusi se poate... Ar fi pacat sa se piarda o firma de traditie precum Karmann. Ei au mai lucrat impreuna cu Voklswagen producand modelul Karmann Ghia.
    4 0
  • karmann
    mai aflam si o veste buna ..
    4 0
  • @sebastian toma
    ... si totusi "carosierul" nu a inchis fabrica "definitiv". :)
    Ma bucur pentru cei de la Karmann. Am vazut "opere" facute de ei. Cu mult bun gust si deloc chicioase...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru