Volkswagen va produce noul Porsche Boxster în fosta uzină Karmann

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.03.2012
Fosta uzină Karmann, deţinută în prezent de cei de la Volkswagen, va prelua producţia de Porsche Boxster. Până în 2011, modelul era construit de finlandezii de la Valmet.

Volkswagen a anunţat că va produce noul Porsche Boxster la fabrica sa din Osnabrueck. Uzina respectivă construieşte şi modelul Volkswagen Golf Cabrio din martie 2011 şi a aparţinut celor de la Karmann înainte de intrarea în insolvenţă a celebrului carosier. Decizia mutării producţiei lui Boxster a fost luată în 2011, când contractul celor de la Porsche cu Valmet Automotive a expirat. Fabrica din Osnabrueck are rolul de a susţine uzina din Zuffenhausen şi de a face faţă la cererile ridicate.

Capacitatea totală a uzinei Volkswagen din Osnabrueck este de 100.000 de unităţi pe an şi este limitată de departamentul de vopsitorie. Cei de la Volkswagen nu au anunţat ce planuri de producţie au cu noul Boxster, dar fabricaţia modelului va debuta în această toamnă.

Finlandezii de la Valmet au produs modele Porsche între 1997 şi 2011. Aceştia au construit 227.890 unităţi Boxster şi Cayman la uzina din Uusikaupunki. La fel ca fosta uzină Karmann, Valmet producea pentru Porsche atunci când nivelul cererii atingea cote peste capacitatea fabricii din Zuffenhausen.

Via | Wardsauto

Comentarii (10)

  • volksVagOn
    Nesimtire marca Volkswagen
    Intotdeauna mi s-a parut ca Volkswagen e ca un vierme ce se hraneste in corpul cadavrelor, in cazul de fata Karmann.
    Deci "Volkswagen va produce noul Porsche" intr-o fosta fabrica de hardtop-uri si prelate textile. Grozav! Daca cineva imi spunea acum 4 ani ca voi vedea asemenea titluri, il scuipam in fata! Trist pt Porsche.
    22 17
  • prostie marca romaneasca
    Esti foarte priceput volksVagOn.Ei pot sa lucreze si in grajdurile dezafectate de la Cocarlatii din Deal ca tot sunt constructorul numarul 1 din lume.
    14 17
  • Dolce Gabbana
    Vezi sa-ti pui o manea cand zici "constructorul numarul 1 din lume".
    15 13
  • GM e nr 1 in 2011
    11 6
  • AndreiRN
    Porsche
    Porsche a incetat sa mai existe.
    Acum este o combinatie de piese VW de origine chinezeasca cu emblema Porsche.
    Au pastrat poleiala dar sub ea este Audi sau VW.
    8 17
  • GM si manea
    Manea isi pune mamica ta.
    GM este nr1 daca se socotesc si puturoasele lor camionete si actionariatele lor de 15% in firme de tigai chinezesti.
    12 7
  • puimarin
    Chinezari
    Toti constructori apeleaza la chinezi pt piese pt ca sunt ieftine . Bravo chinezilor , de ce nu fac români : pt că îi mare birocraţia şi români sunt proşti şi nu te ajută statu român cu nimic . Statu român dacă ar putea ar lua şi pielea de pe om . Încă o dată Bravo Chinezilor să vină ăia să ne conducă .
    8 8
  • Lasa-l in pace pe volksVagOn. Atat poate el. O avea vre-un amarat de Opel, Renault, Toyota sau mai stiu eu ce alte marci fabricate prin Turcia, Polonia sau Rusia. Sa inteleg ca el deplange faptul ca Porsche nu va mai fi fabricata in Finlanda, ci in Germania? Ce traditie auto au finlandezii? Mie mi se pare ca Porsche se intoarce la origini, ceea ce e foarte bine.
    4 4
  • @volksVagOn
    "intr-o fosta fabrica de hardtop-uri si prelate textile".
    Cred ca nu sti nimic despre Karmann.
    4 3
  • te uiti la comentariile de mai sus si vezi nivelul pasionatilor auto de pe acest site ...slab!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru