UPDATE: Renault mentine productia de 1200 unitati/zi la Mioveni

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.04.2009
Pentru a face fata cererii de autovehicule din Germania, Renault a anuntat oficial in luna februarie ca va creste productia la uzina din Mioveni. Programul "Rabla" a facut ca cifra de productie ridicata sa se mentina si in acest moment.

Prima de casare oferita de statul german a venit ca o gura de oxigen pentru Dacia, modelele constructorului roman fiind la mare cautare in randul nemtilor.

Pentru a face fata acestei cereri, Renault a anuntat oficial in luna februarie ca va majora productia uzinei de la Pitesti. Cererea de exemplare Logan si Sandero a facut ca, cel putin pentru moment, uzina de la Mioveni sa sfideze legile recesiunii economice. Situatia fericita in care s-a aflat Dacia la inceputul anului continua si in prezent. Oficialii romani au declarat ca cel putin pentru moment, productia se mentine la un nivel constant, respectiv cel fixat in luna februarie, de 1200 de unitati pe zi.

Alaturi de uzina romaneasca, Renault a marit productia si in cadrul uzinei Flins din Franta, modelele Clio si Twingo fiind si ele la mare cautare in randul germanilor.

Patrick Pelata, directorul operational Renault, a declarat ca divizia germana a grupului inregistreaza o crestere enorma a vanzarilor, stimulata de prima de casare de 2500 de euro.

Se pare ca vestile bune ii fac pe francezi sa spere la depasirea tintei stabilite pentru anul 2009, si anume aceea de a reduce stocurile de autovehicule.

Pelata a declarat si ca in urmatorii cinci ani nu se va inchide nici o fabrica din Franta, decizia fiind influentata de angajamentul asumat de Renault la primirea creditului guvernamental de trei miliarde de euro.

via | Mediafax

Comentarii (3)

  • nesimtitii
    Acum cateva zile auzeam ca vor ajutor de stat pt nu stiu care centru de cercetare de la Mioveni.Asa sa tot fi investitor in Romanica.La mai mare ,daca va merge cereti tot de la stat ca platim noi fraieri.Platim de 2 ori odata cand va da statul ajutor financiar si a doua oara cand va cumparam masinile.Ne meritam soarta.
    0 1
  • Crysty
    Rable
    O sa le carati voi inapoi ca le faceti in graba si o sa iasa la vedere toate nefinisarile!
    O sa tina dar nu o vesnicie!
    O sa ne critice nemtii ca le-am vandut masini nesigure!
    Va jucati cu vietile nemtilor!
    0 1
  • NeoGalaxy
    Mda :))
    Si nu este nimic gresit in textul de mai jos?

    "Patrick Pelata, directorul operational Renault, a declarat ca divizia germana a grupului inregistreaza o crestere enorma a vanzarilor, stimulata de prima de casare de 2500 de euro. Se pare ca vestile bune ii fac pe francezi sa spere la depasirea tintei stabilite pentru anul 2009, si anume aceea de a reduce stocurile de autovehicule. " ???

    Adica ei produc... dar vor sa reduca stocul de automobile????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru