Urmasul lui Matiz ar putea avea si o versiune electrica

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.09.2009
Indienii de la Reva ar putea furniza motoare electrice pentru EV-ul bazat pe Chevrolet Spark, in cazul in care General Motors va primi unda verde pentru a semna un acord cu acestia.

Pe langa faptul ca indienii de la Reva vor prezenta doua modele electrice la Frankfurt, acestia ar putea furniza motoare pentru versiunea electrica a lui Chevrolet Spark. Reva este o companie care intentioneaza sa debuteze cu succes pe piata vehiculelor electrice, iar GM incearca sa faca acelasi lucru cu modelul Spark, care ar putea primi un motor electric de la indieni.

In cazul in care consiliul de administratie al General Motors va hotara demararea acestui proiect, Reva va deveni furnizorul de motoare electrice pentru Chevrolet Spark. General Motors va comercializa versiunea electrica a lui Chevrolet Spark cu precadere pe piata din India, dar aceasta va fi disponibila si pe anumite piete din lume. Modelul Spark in versiunea electrica ar fi cel de-al doilea model electric pe care il aduce Chevrolet pe piata din India, dupa Volt.

Motivul colaborarii cu cei de la Reva este strans legat de costuri, deoarece indienii beneficiaza de o mana de lucru ieftina si poseda deja tehnologia necesara americanilor.

In cazul in care vor semna cu cei de la Reva, GM va incheia primul sau parteneriat de la iesirea de sub protectia falimentului.Pentru moment, este neclar daca GM intentioneaza sa foloseasca versiunea rebranduita a lui Daewoo Matiz pentru aceasta conversie electrica sau daca americanii vor utiliza platforma noului Chevrolet Spark, inlocuitorul lui Matiz pentru aceasta sarcina.

Via | TheEconomicTimes

Comentarii (3)

  • Naivul
    @Automarket
    Ce platforma o sa aiba succesorul lui Matiz? Ceea care este pe Opel Corsa/Fiat Grande Punto? Va rog lamuriti-ma!
    2 0
  • @dl. Sebastian Toma
    Nu cumva este succesorul lui Spark? Matizul e istorie. Asa ati putea spune ca e si succesorul lui Stefan cel Mare. :)
    2 0
  • Marian
    Este Opel Agila/Suzuki Splash.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru