Vanzarile Ferrari au scazut cu 5% anul trecut

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.02.2010
Ferrari a anuntat ca in anul care tocmai s-a incheiat vanzarile au scazut cu cinci procente comparativ cu 2008, pana la 6250 de unitati. Daca luam insa in calcul faptul ca 2008 a fost cel mai bun an din istoria italienilor, rezultatele sunt chiar pozitive.

Ferrari a publicat astazi rezultatele sale comerciale pentru 2009, recunoscand ca situatia economica dificila a afectat vanzarile chiar si pe segmentul de lux. Scuderia italiana a resimtit o scadere cu 5 procente a cifrei de vanzari, dealerii Calutului Cabrat reusind sa livreze in total 6250 de unitati la nivel mondial.

Rezultatele nu sunt dezamagitoare daca luam in calcul faptul ca in 2008 italienii au stabilit un record absolut, de 6587 de exemplare vandute. Oficialii Ferrari au sustinut ca cifra inregistrata in 2009 este una mai mult decat multumitoare avand in vedere tendinta de scadere a pietei de lux. Rezultatele au fost favorizate de controlarea atenta a vanzarilor pe piete mature si de cresterea pe piete emergente.

Oficialii de la Maranello trebuie sa ii fie insa recunoscatori modelului California, care a adus multi clienti noi pentru Ferrari. Mai exact, 60% dintre cei care au cumparat un California, au facut cunostinta pentru prima data cu un model al producatorului italian.

Fratele mai mare, 458 Italia, nu a putut sa isi aduca un aport considerabil, avand in vedere ca livrarile au inceput de curand.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • O veste buna in sfarsit.
    5 0
  • Ienăchiţă Văcărescu
    "nu a putut sa isi aduca un aport considerabil,"

    Domnule redactor, iar o dai în bară cu limba română. Nu este prima oară.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru