Versiune cu tracţiune faţă pentru Lexus RX450h

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.07.2010
Lexus a anunţat că va introduce şi o variantă cu tracţiune faţă pentru hibridul RX450h. Aceasta va consuma mai puţin însă nu va impresiona prin performanţe.

Esential

180 de km/h este viteza maximă a lui RX450h cu tracţiune faţă.
6 litri la 100 de km consumă Lexus RX450h cu tracţiune faţă.

Lexus a anunţat introducerea unui nou derivat al modelului RX450h. Mai nou, hibridul poate fi comandat şi în varianta cu tracţiunea faţă, alternativă oferită pentru prima dată în istoria modelului ecologic.

Avantajele propuse de noua versiune sunt bineînţeles legate de consum şi emisii, valorile fiind reduse până la 6.0 litri/100 de kilometri, respectiv 140 g/km.

Din păcate pentru unii, performanţele vor fi alterate de noua opţiune, sprintul de la 0 la 100 de km/h realizându-se în 8.2 secunde şi nu 7.8 secunde, ca în cazul variantei 4x4. Şi viteza maximă vine acum limitată la doar 180 de km/h, cu 20 de km/h mai puţin decât în cazul versiunii 4x4.

Deşi schimbă modul în care puterea ajunge pe şosea, Lexus nu modifică ansamblul hibrid de sub capotă. Motorul electric şi cel pe benzină dezvoltă împreună aproape 300 de cai putere, şoferul fiind capabil să ruleze în trei moduri diferite.

Odată cu introducerea noii variante cu tracţiune anterioară, Lexus propune pentru RX450h şi un nou nivel de echipare, botezat Platinum, care devine astfel cea mai scumpă alternativă din gama crossover-ului japonez.

Lista de dotări include un acoperiş panoramic cu parasolar acţionat electric, un sistem audio Mark Levinson, head-up display şi tapiţerie din piele.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru