Victorie incredibila pentru Loeb in Noua Zeelanda

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 31.08.2008
Cvadruplul campion mondial a reusit sa intoarca situatia in penultima proba speciala a Raliului Noii Zeelande.

Sebastien Loeb a obtinut a 44-a victorie de raliu din cariera in Noua Zeelanda. Pilotul francez de la Citroen a fost urmat in etapa cu numarul 11 din WRC de coechiperul sau Dani Sordo.

Loeb a inceput ultima zi din Noua Zeelanda de pe pozitia a 4-a in clasamentul provizoriu fiind devansat in urma evolutiilor din cea de-a doua zi a competitiei de pilotii BP Ford, Hirvonen si Latvala. Cei doi finlandezi de la BP Ford au dominat si probele din ultima zi programate in Noua Zeelanda.

Totul a mers excelent pentru pilotii BP Ford pana la penultima proba speciala, lunga de 29 km. Sebastien Loeb si-a jucat excelent ultima sansa de a castiga Raliul Noii Zeelande, reusind sa impuna un ritm incredibil si sa castige proba cu 15 secunde fata de ocupantul locului doi, Henning Solberg.

Mai mult, evolutia excelenta a campionului mondial a fost dublata de dezastrul cu care s-au confruntat finlandezii de la Ford. Latvala a fost nevoit sa abandoneze, iar Hirvonen a pierdut fata de Loeb aproape un minut, lucru care i-a adus francezului o victorie nesperata.

Mikko Hirvonen a fost nevoit sa se multumeasca abia cu locul 3 la general, dupa ce a condus in cea mai mare parte Raliul Noii Zeelande.

S-au mai clasat in zona punctelor Petter Solberg, Urmo Aava, Per-Gunnar Andersson, Toni Gardmeister si Federico Villagra.

Cvadruplul campion mondial, Sebastien Loeb, se indreapta cu pasi mari catre castigarea celui de-al 5-lea titlu mondial consecutiv, distantandu-se cu un avans de 8 puncte in fata principalului urmaritor, Mikko Hirvonen.

Taguri: Citroen, Ford, Loeb, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru