VIDEO: Crash-test teribil cu Holden Commodore 1978

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.07.2009
Ce se intampla cand un sedan din anii '70 se loveste de un zid de beton cu 100 km/h? Raspuns: nu scapa nimeni in viata.

via | Autoblog | TTAC

Comentarii (25)

  • mda
    voi credeti ca un sedan din 2009 la 100 km/h intr-un zid de beton, il scoate pe vreunul viu....? hmmmm
    19 4
  • george
    TEST IRELEVANT
    Din acest tip de coliziune nu prea are sanse sa scape nimeni, chiar daca ar fi intr-o masina din 2009. Chiar daca nu-ti trece volanul prin gura si cutia de viteze prin stomac, deceleratia este mult mai puternica decat poate suporta un om normal, cu tot cu airbag-uri si centuri pretensionate.
    16 4
  • Curless
    Daca era cineva in portbagaj, a scapat cu siguranta :))) A ramas aproape intact. Dar ce mai jeg de masina. Oricum si cu unele masini de generatie noua se intampla asa, nu ca asta, dar nu-i mare difernta.
    C yaa
    10 8
  • CU LOGANU CAND SE FACE UN ASEMENEA TEST ? - APROPOS, VOI CEI DE LA AUTOMARKET, ATI PUTEA SA INCERCATI ASA CEVA - DIN SPONSORIZAREA UNUI ASTFEL DE EVENIMENT S-AR PUTEA STRAGE 6400 DE EUROI PT A VEDEA CU ADEVARAT CE AU FACUT FRANCEZII - MARELE LOR SUCCES.
    PROBABIL AR FI BINE SA LE DAU IDEEA ACEASTA CELOR DE LA ADAC Germany. SIGUR EI AR AVEA TUPEU SA FACA ASA CEVA
    12 9
  • Un logan la mana a 2-a se gaseste si la 3 mii de euro. Este sufiecient sa dea sms 3000 de persoane, sa se cumpere un logan si sa se faca testul. Jos HOTIA
    9 4
  • Andrei.P
    Daca esti atat de idiot in cat sa intri cu 100 la ora intr-un zid de beton inseamna ca meriti sa mori..
    16 3
  • Adrian
    LOL
    Dau si eu un SMS ca sa vad LOGANU praf !!!!!!!!
    12 8
  • jeg si cu plete
    semeseuri si neuroni (lipsa)
    da, test absolut irelevant. "jegul" ala de masina cel mai probabil era un model mediu si ce se fasea in mod obsinuit pe soselele lumii deci categorisirea de "jeg" este rauvoitoare sau denota necunoastere.

    Chiar vreau sa vad si eu un test la 100km/h cu o masina medie actuala. Poate fi si Logan pentru a satisface o mana de antevorbitori care ar ajunge astfel la starea de orgasm pe care nu ar cunoaste-o nici daca ar petrece o noapte cu un model din Play cu Boy. SI mai cred ca un test de asta mai presupune si altceva decat o masina: spatiu, utilaj de tractare, camere de mare viteza, lampi, etc.Adica 3000 de semeseuri si inca 3000 de neuroni de la tot atatia bagatori de seama mai sus scriitori. Nu mult....

    Si iar on-topic: poate ca cei ce au facut testul ar incerca sa arate evolutia in domeniul sigurantei. Dar pentru o mai mare relevanta trebuie sa ai o referinta. Adica un test facut in aceleasi conditii dar cu o masina a zilelor noastre.

    Oricum te pune pe ganduri filmul.
    10 4
  • Cristi F,
    Irelevant
    Testele astea la viteze asa de ridicate nu au nici o relevanta practica, intrucat incidenta accidentelor in care viteza de impact de fie de 100 km/h este foarte mica.
    Si oricum la impactul cu un zid la 100 km/h, nu conteaza ce mai ramane din masina, pentru ca deceleratia suportata de organismul uman este asa de mare incat organele interne plesnesc si oricum moare cel din masina.
    7 1
  • sau
    Eu as vrea sa sa vad testul cu mult laudatele modele Renault, se vedem atunci cum se comporta, bine inteles in comparatie cu altii. Oricum 100km/h e mult prea mult, deja 50% tine de Dumnezeu....de la 120, trebuie sa dai acatiste toata viata ca ai scapat, asta pt o masina normala pana in 50.000 Euro.

    Eu zic ca ar trebui ridicata stacheta la 80-85 km/h pt teste, ca deja toate masinile primesc 5* (alea care nu primesc ori sunt janghine ori nu au ESP standard) sa se faca o diferentiere mai clara, sa stie omu care masina e mai sigura. Nu sa vina cu impresii gen, Twingo e la fel de sigur ca Volvo S80.
    7 1
  • draman
    IMPOSIBIL!?!
    ...AR FI PUTUT SA EVITE TOTUSI ZIDUL... :))
    11 2
  • volvo
    eu am vazut la Forum auto un Volvo s60 cu acul blocat la 120, intrat intr-un picior de pod...masina era complet turtita in fata, motorul era acordeon, iar cutia de viteze undeva in spate, aproape de bancheta.
    in schimb, usa soferului se inchidea, habitaclul era putin deformat, iar soferul, din ce am inteles, a scapat cu o entorsa si ceva vanatai...
    deci, totusi, o evolutie, exista
    aa, da, ca majoritatea se fac praf la viteze de peste 100km/h, asta o vad in fiecare seara la televizor :(
    4 1
  • 100/h
    La viteza asta conteaza mai mult cate pile ai la cel de sus..
    Ocoliti zidurle si in general take care!
    5 1
  • Marius
    Foarte Tare
    draman

    la 07.07.2009 (14:09)
    IMPOSIBIL!?!

    ...AR FI PUTUT SA EVITE TOTUSI ZIDUL... :))

    HAHAHAHA GENIAL :))
    4 2
  • Holden VB Commodore
    Holden VB Commodore (fabricat intre Octombrie 26, 1978–Martie 1980) era bazat pe versiunea din 1977 a Opel Rekord E. Din film _mi se pare_ ca nu e nici macar apropiat de Rekord. Pe tube se gaseste acest filmulet cu referire la o chinezarie. Hai c-am bagat băţu' printre gard!
    4 0
  • geniu
    Ce la lume desteapta mai sa fie !!!
    Numai genii in ale crash testurilor. Ma inchin voua !
    2 1
  • Subiect
    de ce'ar trebui sa ne intereseze ce face un sedan din '70 la crash test de genul asta, sau ma rog, la orice fel de crash test? Zidul de beton e misiune imposibila pt masini :D

    DRAMAN a zis'o, putea sa'l ocoleasca totusi :D
    0 0
  • tunu' si tancu'
    ia sa se incerce cu un tanc care intai trage si apoi... minune... trece..... unde-i zidul???
    masinile actuale incearca sa te scape, dar daca nu meriti???
    1 0
  • Viteza prea mare?
    Este indubitabil clar ca tehnica si sistemele de siguranta au atins un nivel net superior in zilele noastre si de asemenea este clar ca totul are o limitare fizica, aici referindu-ma in primul rand la viteza de circulatie. Insa pentru cei care considera ca 100 km/h este o viteza mare pentru un crash test, ridic problema unui impact frontal intre doua autovehicule care circula ambele cu viteza rezonabila de 60 km/h si rezulta viteza de impact suportata de fiecare automobil de 120 km/h. Drive safely si Doamne ajuta!
    4 0
  • cristi
    pt alex
    da dar la chestia asta se mai atenueaza si impactul ca masinile alea se indoaie nu raman nemiscate...zidu asta e totusi impenetrabil de lovesti de el ca de ..... zid :))) .....alta mancare de peste cu 2 masini lovite bot in bot care se resping si amortizeaza cat de cat
    2 0
  • adrian
    popa
    eu am avut un impact frontal cu un parapet de beton cu o skoda superb 1.9 tdi din 2007 la 100 de km/h si nu am patit absolut nimic. mentionez ca s-au declansat airbagurile frontale
    1 5
  • frunte lata
    o suta si mai bine !
    Mai Adriene, tu de unde scrii mesaje acum? De langa Sf. Petru sau de langa Scaraotchi?
    4 0
  • george
    ASTA SA I-O SPUI LU` ADRIAN...MUTU
    @ adrian

    Poate oi fi lovit parapetul in unghi (mult) mai mic de 90 de grade si ai ricosat. Daca intrai in el perfect perpendicular, poate ca nu inghiteai spalatorul dar nici bine nu-ti era...Oricum nu se punea problema sa nu patesti "absolut nimic"...
    4 0
  • catalin
    impact frontal cu 120
    "eu am avut un impact frontal cu un parapet de beton cu o skoda superb 1.9 tdi din 2007 la 100 de km/h si nu am patit absolut nimic. mentionez ca s-au declansat airbagurile frontale"

    ahahhaha ..erai perpendicular pe strada si aveai 120 ?asta ca sa indeplinesti conditiile unui impact frontal cu parapetul...sau era end of road? :))) .. ntz..ai zgariat si tu parapetul..mai stiu un sofer de asta in pasaj la unirea..110 km/h si nu a patit nimic.. MENTIONEZ: In linie dreapta toti sunt soferi!
    4 0
  • super tare
    scapa poate cei din portbagaj :))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru