VIDEO: Iată de ce este bine să circuli încet!

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.12.2010
Un şofer din Rusia a reuşit să evite relaxat un impact ce putea fi fatal graţie faptului că rula cu o viteză corespunzătoare condiţiilor de drum şi şi-a păstrat sângele rece.

Derulaţi până la 1:20 pentru a vedea accidentul.

Comentarii (31)

  • Un Priceput
    Nu chiar
    Manevra a fost salvatoare, aparent. Dar daca in spatele camionului era o masina, ar fi avut parte de un impact frontal nimicitor. Nu cred ca trebuie laudat. Doar a avut noroc.
    36 27
  • accident
    pai tocmai, ca era sa faca accident ca mergea incet. daca mergea in spatele camionului din fata, numai avea emotiile astea.
    15 36
  • - da, a avut noroc ca masina din spatele TIR-ului a fost muult mai in spate si nu chiar in coada lui
    - e de apreciat (nu neaparat de laudat) pentru ca a rulat cu viteza corespunzatoare conditiilor de drum. SINGURA manevra rezonabila a fost excat cea din film.
    - boul de TIR-ist a incercat sa depaseasca pe linie continua si chiar daca era la inaltime a intrat in depasire in curba fara vizibilitate. Inaltimea de conducere nu i-a ajutat la nimic.

    Tipul asta de condus extrem este tipic la noi celor de pe Maxi-Taxi si carausilor, niste analfabeti obsedati de viteza si nesimtiti cu tupeu la tona.
    62 5
  • eu apreciez ca a fost calm si nu s-a pierdut gen sa traga brusc de volan, sa tipe, sa accelereze sau sa franeze si chestii de gen...
    44 4
  • Ghicitoare
    Cine ghiceşte ce s-ar fi întâmplat în România, cu un şofer tipic?

    Apoi, aceeaşi întrebare cu presupunerea că ar putea fi cineva în spatele tirului.

    :)
    14 6
  • @romani carcotasi
    Bine inteles ca romanasii nostrii gestionau mult mai bine situatia ca doar de aia ne pricepem la toate.

    Soferul merita aplauzele. Un sofer adevarat, nu ca cei care comenteaza paici, vedea si ca prima masina din spatele tirului era destul de departe.

    Plus ca tu ca sofer, dace vezi ca in fata ta derapeaza un tir care merge cu tine pe sens, pui frana automat tocmai ca sa eviti coliziuni cu cei care poate in ocolesc.
    38 2
  • Opinie...
    Eu vad urmatoarele: tipul merge ok si pastreaza distanta fata de masina din fata. Cei de pe sensul celalalt: dubita pisca frana de 1-2 ori si TIR-ul aflat in spate e nevoit sa reduca viteza. Din cauza distantei reduse fata de dubita si a poleiului (cel mai probabil) sau a incarcaturii nu poate sa opreasca in spatele dubei si trage brusc de volan. Tind sa cred ca si TIR-istul face o manevra salvatoare intrand in parapetul de pe margine si nu in cel care filmeaza. Oricum, vinovatul e TIR-istul care nu a adaptat viteza la conditiile de drum. Si eu sunt surprins de calmul soferului. Poate multi dintre noi faceam aceeasi manevra dar, tot multi, scapam cateva injuraturi si in masina si in afara ei.
    23 2
  • A avut noroc chior, daca era cu 10 metrii mai in fata nu mai conta cat de incet mergea. Asta e noroc si, da, a avut inspiratia si calmul necesar pentru a face manevra de evitare, desi si ea periculoasa. Sunt sigur ca facut gestul instinctiv asa cum oricine ar fi incercat o manevra de evitare daca era calm. Eu zic ca nu a fost decat un om cu zile si cu noroc, nimic altceva.
    12 6
  • Inca un aspect important
    Masina merge la deal si TIR-ul la vale. Circumstanta agravanta.

    Apropo, tipi din acestia care gonesc cu TIR-ul vad zilnic 4-5. Multumesc celui de sus ca nu m-am confruntat cu astfel de situatii...
    16 0
  • A avut si noroc omul! Am fost si eu odata in situatie asemanatoare.
    O! Ce se poate spune insa de cei care opresc apoi ca sa PRIVEASCA! Doar ca sa priveasca si eventual sa faca si poze sau sa filmeze. De fiecare data cand se intampla un accident usor sau grav, traficul se blocheaza sau se desfasoara anevoios pentru ca EI (Prostii) trebuie sa vada!
    9 4
  • Cineva
    Nu e chiar noroc
    Am si eu o intrebare.Ce putea sa faca,sa astepte sa intre in TIR?
    Si pe langa faptul acesta,se vedea drumul si putea sa vada masiniile din spatele TIR-ului.
    1 0
  • hm
    subscriu la parerile voastre... soferul a actionat corect, era sg modalitate...daca frana si-si pastra sensul de mers atunci camionul s-ar fi dus din inertie direct in el, in lungul balustradei...si oricum n-ar fi avut suficienta distanta pt a opri inainte de a se ciocni cu camionul! dar a fost intr-adevar f norocos ca nicio masina nu urma indeaproape camionul!!! sofer adevarat, a actionat din instinct, nu s-a pierdut in niciun moment!
    PS ce s-ar fi intamplat daca acest accident s-ar fi intamplat la noi? depinde... hai sa presupunem ca impactul camionului cu balustrada ar fi fost unul minor (o simpla zgarietura). atunci cel de la volanul masinii mici s-ar fi dat jos cu maciuca in mana... hai sa presupunem ca acest accident ar fiut loc la crepuscul (inainte de lasarea noptii) iar camionagiul ranit ar fi fost dus la spital. atunci in romania pana dimineata camionul ramanea fara motorina din rezervor, obiectele personale ale soferului ar fi disput ca prin farmec, rotile de rezerva si nu numai ele asijderea, marfa din duba ar fi ajuns mai repede la consumatorii finali etc. traim in romania...brrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!
    4 2
  • alexneamt
    mda
    ahaaaaa !!!! bunbun ... faza e ca sa-ntamplat cu mult in fatza lui ca dak era mai in scurt nu avea timp sa evite ... si nu prea as crede ca el mergea regulamentar .. nu shtiu unde e filmat ... dar shtiu una si buna ca astea cu tirurile merg in limitator cu 90km/h din cate vad eu asta se cam tinea de tir ... se mai vede ca la franare cam face stanga dreapta de volan ... a apasat calumea pe frana ... sper sa nu ne-ntalnim cu astfel de evenimente rutiere bafta ;)
    2 0
  • @Bethurbazal
    ind sa cred ca si TIR-istul face o manevra salvatoare intrand in parapetul de pe margine si nu in cel care filmeaza

    nu cred ca a fost o "manevra salvatoare". Mai degraba tractorului i se blocheaza rotile usor bracate si remorca il roteste + polei/mazga asa cum ai spus.
    6 1
  • PRICEPUT LA CE...
    Mai Priceputule,tu ce faceai te bagai cu masina sub TIR ,ca vad ca spui ca el a procedat gresit si de fapt a avut doar noroc?Daca atat e drumul de lat ce voiai sa faca ,sa ai dreapta si sa-l prinda TIR-ul in parapet,sa se bage sub remorca ,sau ce ? Nu mestere ,a facut exact ce trebuia sa faca in conditiile date si ma raportez nu neaparat la vreme ci si la distante si locul in sine.
    13 0
  • hm
    subscriu...omul ala a avut zile..remorca tractorului(sau cum ii spune) putea sa ajunga sa blocheze tot drumul si atunci ii era mai bine daca avea viteza si trecea de locul accidentului sau dimpotriva rula mai incet(in acest caz cine stie boul de tir-ist apuca sa intre in depasire si poate deznodamintul era unul tragic)...pur si simplu nu i-a fost scris sa moara in ziua aia
    4 1
  • carfan
    mind freack
    Cred ca stia ca se va intampla accidentul si din cauza asta a fost prudent si a si filmat. A avut o premonitie. Poate este clarvazator. :)
    9 4
  • :)
    oricum nu era la noi in tzara,
    la noi nu sunt drumuri asa de bine semnalizate, stalpisorii de pe marginea drumului cu ochi de pisica rosu respectiv alb, la noi nu vezi asaceva, pt cei care au iesit doar dincolo de oradea stiu ce mult inseamna.
    2 0
  • Codrin
    cauze
    1. Felicitari soferului care filma ca a scapat cu viata
    2. Rusinica pentru soferul de TIR ca nu a adaptat viteza la drum - probabil nu se astepta sa fie asa alunecos
    3. Insa cel mai vinovat imi pare a fi soferul dubei care ar trebui sa fie profesionist - pe o sosea cu un trafic atat de intens (camioanele merg de regula cu 80 - 90 Km/ h datorita programului - mai ales cele frigorifice care au ore stricte stabilite pentru descarcare altfel risca sa stea 24 ore cu instalatia frigorifica pornita pana e reprogramat ) nu poti merge ca in parc. Trebuie sa fii atent si in spate dar mai ales sa pastrezi o viteza constanta. daca nu dormmi la volan vezi ca se apropie ceva fara sa franeze de tine si nu poate depasi astfel incat poti accelera sa eviti impactul.
    Gestul tiristului este un reflex - nu foarte bun. Ar fi trebuit sa nu paraseasca banda si sa poata genera o catastrofa. Cazuri reale in Romania au fost similare dar cu rezultate dezastruoase. in drum spre litoral (o banda pe sens) Soferul unui clio a vazut tarziu ca dacia din fata merge foarte incet (50 km/h) si a incercat sa-l evite iesind pe contrasens unde s-a lovit frontal de un TIR - a murit toata familia lui pentru ca el nu a fost atent dar si din cauza gestului reflex de a evita accidentul initial care ar fi fost mult mai usor
    4 1
  • raduku
    @Gelu - Depasire
    Gelu a dupa parerea mea , a vazut fain ca tirul a incercat sa depaseasaca pe linia continua.
    A si depasit ! In rest ca se nu poate intampla astfel de evenimente , trebuie respectam regulile de circulatie mai ales cei de pe TIR.
    2 2
  • EU VAD ALTFEL LUCRURILE
    Parerea mea, ca ala cu tiru' nu vroia sa depaseasca...
    Pur si simplu vanea tare pe curba, a vazut microbuzul care abia mergea, a vrut sa franeze, nu a putut sa tina traiectoria (era pe curba) si ete ce s-a intamplat.

    Opinii?
    4 0
  • parerea mea
    uita-te la minutul 1:20 , inainte de viraj linia e aproape dreapta, TIR-ul este la cel mult 30m de dubita, deci o are TOT TIMPUL sub ochi si vede ce face. IMEDIAT ce ultimul TIR trece pe langa el, vitezomanu' gica intra pe contrasens pentru DEPASIRE....vede masima mica, franeaza si remorca il da peste cap.
    2 2
  • mowgli
    ce oameni
    Fara suparare dar sunteti batuti in cap.Cum se depaseasca ala cu tiru? orice tampit isi dadea seama ca nu avea loc de masina din care se filma.Daca v-ati fi urcat intr-o cabina de tractor v-ati fi dat seama ca era imposibil sa nu vada masina care venea pe contrasens, ai o vizibilitate foarte buna, mai mult, daca depasea si pentru asta trebuia sa fie cu pedala la podea, nu ar fi derapat, doar daca lua piciorul sau frana.

    Eu sustin ca avea vagonul incarcat poate un pic prea mult si prea pros, a venit prea in forta in panta si greutatea vagonului l-a impins cand inca era briceag si i-a impins cabina pe contrasens.Asta se intampla zilnic in toata lumea, de aceea se pune foarte mult accent pe distributia greutatii in vagon.
    2 0
  • @mowgli...ai observat bine
    "orice tampit isi dadea seama ca nu avea loc de masina din care se filma."
    2 0
  • dorunavi
    OOOF...
    Fabulam prea mult pe traiectoria TIRului , care putea sa aiba chiar si un pneu explodat, alfel nu-mi explic acea ceatza/fum ce-apare acolo
    Chestia mai grava, ce putea face soferul asta care chiar nu stiu de ce filma (!!!)
    pentru ca : daca in spatele TIRului a-r fi fost o alta masina, n mai aveam ce film vedea !!!
    eu unu' consider ca a avut (si) noroc !
    0 0
  • Eu vad lucrurile in felul urmator: Tirul cobora panta in curba ceea ce l-a determinat sa observe prea tarziu dubita care mergea foarte incet sau chiar frana...fapt care l-a determinat sa franeze brusc si sa traga puternic stanga de volan pentru a evita contactul cu dubita sau chiar cu soferul care vezi doamne ''rula'' corespunzator (aproximez ca avea un 80-90km/h). Nu de putine ori ne-am intalnit in trafic cu soferi care franeza fara motiv sau merg extrem de incet si care la randul lor ii pun in pericol pe cei care vin din spate la fel de mult cum sunt cei care conduc cu viteza excesiva. In concluzie: il consider pe cel cu dubita responsabil de accident in egala masura cu soferul de TIR.
    2 0
  • și totuși...
    înclin să cred că tiristul a vrut să ”depășească ”de nevoie!Faptul că se apropie prea mult de dubă după ce cobora panta a fost nevoit să frâneze, dar ceva din remorca TIR-ului a produs rulaj și a deviat traiectoria dorită , ajungănd pe contrasens.Că acel ce filma a avut zile se datorează faptului că remorca nu a derapat în lateral și să ocupe toată strada!
    0 1
  • eu ma intreb de ce ar avea cineva o camera de filmat la bord (pornita) si apoi sa mearga intr o zi ploioasa pe o sosea aparent plictisitoare? sa nu credeti ca zic ca e o conpiratie sau arnajament... dar genul asta de chestii sunt foarte rare, sanse 1 la 1000 sa prinzi asa ceva, sanse 1 la 100 000 sa vezi asa ceva in direct pe tv.
    0 1
  • @ gelu
    A avut noroc, nu zic, dar a fost singura sansa a lui, deci sa recunoastem ca a procedat super corect.
    Cat despre tirist, nu cred ca vroia sa depaseasca, tind sa cred ca avea viteza mai mare decat duba din fata si a avut ghinionul ca sa se apropie de ea prea mult exact in curba fiind nevoit sa puna frana, probabil a piscat-o putin si fiind ud pe jos si avand tirul incarcat (daca era) i s-a rasucit capu-tractor.
    0 0
  • a avut si noroc
    1 0
  • Bucurestiul, o mare gradina si rezziaeli ca acolo printre copaci este un oras doar cand privesti turlele bisericilor. Ei bine dragi bucuresteni acesta este specificul orasului Bucuresti, nu arhitectura neo-clasica, nu art-deco-ul, nu modernismul interbelic Aspectul de gradina nemarginita, arhaic, patriarhal, de ce nu, medieval reprezinta adevaratul oras sugrumat de betoane. Asa e cand comunistii au inteles gresit planurile urbanistilor interbelici, cand un opincar din Scornicesti a concluzionat ca intre Phenian si Bucuresti in afara de cateva mii de km distanta nu este nici o diferenta si cand o mana de parveniti rapace au visat un El Dorado mioritic ascuns bine in terenul de sub vechiul Bucuresti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru