VIDEO: Panou publicitar violent anti-accidente in Noua Zeelanda

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.07.2009
Soferii din Noua Zeelanda sunt indemnati sa reduca viteza printr-un panou publicitar care sangereaza atunci cand ploua.

Districtele neozeelandeze Papakura si Franklin au apelat la serviciile agentiei de publicitate Colenso BBDO dupa ce in perioada Pastelui au murit 15 oameni in urma accidentelor grave petrecute pe strazile statului de la Antipozi. Observand ca accidentele rutiere grave se inmultesc atunci cand ploua torential, Colenso BBDO a avut ideea de a crea un panou publicitar "dinamic", in care chipul unui copil se umple de "sange" atunci cand ploua. Mesajul este simplu, insa foarte concludent: "Ploaia schimba totul. Va rugam sa conduceti in functie de conditiile meteo".

Desi abordarea agentiei neo-zeelandeze este destul de violenta, ea este foarte eficienta. De la instalarea panourilor, in districtele in cazua nu a avut loc niciun accident mortal. Mai mult, soferii spun ca acesta este foarte vizibil si ca te pune pe ganduri atunci cand treci pe langa el.

Comentarii (4)

  • Hmmm...
    Foarte brutal! Daca n-au mai avut loc accidente mortale inseamna ca s-a meritat pe deplin, viata e mai presus decat socul ce ti-l poate provoca un astfel de panou. Sper sa-si faca efectul si in continuare iar soferii sa nu se obisnuiasca cu el.
    5 0
  • trebuie schimbat din cand in cand...tocmai pentru a nu se obisnui cu imaginea
    5 0
  • in RO
    ar putea fi implementate si la noi cateva astfel de panouri... nu ar strica deloc pe unele portiuni de drum!
    2 0
  • Da ar merge si la noi panouri de astea numai in loc de copil sa fie o groapa cand e soare groapa se vede in toata frumusetea ei iar cand ploua groapa e plina cu apa sau cu sange.Noi nu avem semne de circulatie si drumuri corespunzatoare si u vrei panouri care sangereaza.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru