VIDEO: Primul Chevrolet Spark de 550 de cai putere!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.02.2009
Specialistii de la FAS au creat primul Chevrolet Spark de 550 de cai putere, folosind motorul unui Corvette Z06.

Esential

550 de cai putere dezvolta Chevrolet Spark modificat de FAS.
260 de km/h este viteza pe care o poate atinge Spark-ul modificat de FAS.
3.7 secunde ii sunt necesare Spark-ului pentru a atinge 100 de km/h.

Pentru cei care cautau de mult ceva extrem in categoria tuning avem astazi o creatie mai speciala, care cu siguranta va face deliciul celor care iubesc transformarile radicale. Nu este vorba despre inca un model BMW, Mercedes sau Audi ci despre micul Chevrolet Spark, urmasul celebrului Matiz, care s-a vandut ca "painea calda" chiar si la noi in tara.

Vinovatii tuningului extrem, la care a fost supus micul Spark, sunt cei de la Fourdin Auto Sport. Chevrolet Spark a primit un kit aerodinamic supradimensionat pentru a completa ceea ce FAS a ascuns sub capota. Acolo, specialistii casei de tuning au instalat un motor V8 de 7.0 litri, imprumutat de la Corvette Z06. Astfel Spark se poate lauda cu o putere impresionanta, cu mult peste ceea ce ofera in versiunea de serie: 550 de cai putere.

Resursele ascunse sub capota reusesc sa propulseze mini supercarul de la 0 la 100 de km/h in doar 3.7 secunde si de la 0 la 200 de km/h in 10.94 secunde. In aceste conditii, acul vitezometrului poate atinge valoarea maxima de 260 de km/h.

Pentru a da nastere micului monstru, tunerii FAS au lucrat in total 1500 de ore. Masina a fost finalizata in luna august a anului trecut si a debutat oficial in cadrul International Racing Show Liege din Belgia.

Comentarii (2)

  • zvonistika
    stire de saptamana trecuta
    de saptamana trecuta este pe http://www.lalimita.ro/
    0 0
  • toteu
    Tunning extrem este cva de genul 2L si 500 cai, asta e pur si simplu o alta masina cu carcasa de spark
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru