Viitorul BMW M3 va fi echipat cu un motor turbo cu şase cilindri în linie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.05.2012
Ludwig Willisch, Preşedintele BMW North America, a anunţat că noua generaţie a lui BMW M3 va fi echipată cu un motor turbo cu şase cilindri în linie şi că va fi mai uşoară decât actualul M3.

BMW M3, cea mai performantă iterare a lui Seria 3, este un model văzut ca fiind etalonul clasei în materie de dinamică. În cazul noii generaţii a acestui model, cei de la BMW au lăsat o urmă de mister în privinţa motorizării care va echipa respectiva sportivă. În timp ce unele zvonuri anunţau păstrarea V8-ului aspirat, iar altele anunţau unităţi bi sau tri turbo cu şase cilindri în linie, unele voci nu excludeau posibilitatea unui V6 twin-turbo pentru viitorul BMW M3 F80. Ludwig Willisch, Preşedintele diviziei BMW din America de Nord, a declarat că noua generaţie a lui BMW M3 va fi echipată cu un propulsor cu şase cilindri în linie.

Vestea vine de la F30Post, un forum specializat în veştile legate de noua generaţie a lui BMW Seria 3. Până acum, cei de la BMW nu au confirmat şi nici nu au infirmat zvonurile privind motorizarea viitorului M3. Singura informaţie care nu a fost în niciun moment infirmată a fost legată de utilizarea unui turbocompresor pentru supraalimentare.

Până nu de curând, BMW nu utiliza turbine sau compresoare mecanice pentru modelele sale de performanţă, iar aceste elemente erau rare şi în gama de motorizări otto. Între timp, nemţii au schimbat filozofia şi au început să ofere propulsoare turbo cu injecţie directă de benzină, din ce în ce mai eficiente şi mai performante.

Ludwig Willisch a anunţat şi faptul că noua generaţie a lui M3 va debuta peste cel puţin 18 luni, dar nu mai târziu de 24 de luni. BMW M3 F80/F82 va fi mai rapid, mai uşor, mai eficient şi mai puternic decât actualul M3. Transmisia manuală va rămâne o posibilitate pentru acest model, dar nu este clar pe ce pieţe va fi oferită şi în ce condiţii va fi disponibilă. Spre exemplu, generaţia nouă a lui BMW M5 este oferită în standard cu o transmisie automată cu opt trepte, dar americanii pot comanda şi o transmisie manuală cu şase rapoarte.

Via | F30Post

Comentarii (1)

  • Motoare mici performante mari.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru