Viitorul BMW Seria 1 M ar putea avea 400 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.12.2009
Versiunea de performanta a modelului BMW Seria 1 ar putea ascunde sub capota un motor de 400 de cai putere, derivat din actualul 3.0 bi-turbo.

La inceputul lunii noiembrie, surse din interiorul BMW confirmau intentiile de a produce o versiune M a modelului Seria 1. La numai o luna de atunci au inceput deja sa apara speculatii privind trasaturile viitorului membru al familiei de performanta, nascuta in Munchen.

Se pare ca viitorul model, despre care se crede ca se va numi M1, este asteptat in urmatoarele 24 de luni pe piata europeana. Compactul va beneficia de motorul cu sase cilindri in linie de 3.0 litri bi-turbo, modificat pentru a dezvolta o putere totala de pana la 400 de cai si un cuplu de 500 de Nm. Unitatea va fi cuplata la o transmisie cu sapte rapoarte, disponibila pe actualul M3.

Modelul de performanta va fi dezvoltat pe o platforma complet noua, ce ar urma sa stea si la baza viitoarei generatii Seria 3, si va beneficia de o suspensie ajustabila electronic completata de un diferential autoblocant.

Performantele vor fi impresionante, avand in vedere ca vorbim de 100 de cai putere in plus si 75 de kilograme in minus, comparativ cu actualul 135i, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 5.3 secunde.

Despre pret nu se stie momentan nimic, insa specialistii estimeaza ca s-ar putea situa in jurul valorii de 50.000 de euro

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • bentley
    400???
    Hooooooooo....
    4 0
  • Cam scump
    Tinand cont de model,este cam scump.
    1 2
  • cripta..........
    nu e scump deloc.........
    daca tinem cont ca vechiul m3(e46)costa in jur de 60 de mii si ce oferea numa 340 de cai...........
    pe mobile.de gasesti 135i din 2009 la 53.000 euro
    deci daca ne gandim bine cred ca si 50 de mii este prea ieftin........
    dupa calculele lor..............
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru