Viitorul Corvette ar putea avea o manuală cu şapte trepte

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.09.2011
Viitoarea generaţie a lui Corvette va fi oferită în compania unei transmisii manuale cu şapte trepte şi a unui motor V8 cu injecţie directă şi distribuţie variabilă.

Viitoarea generaţie a lui Chevrolet Corvette, numită C7, va fi oferită alături de o transmisie manuală cu şapte trepte, anunţă InsideLine. Modelul va beneficia de această opţiune deoarece inginerii vor putea oferi rapoarte mai scurte fără a-i afecta consumul mediu de carburant. Mai mult decât atât, motorul V8 va avea injecţie directă şi distribuţie variabilă, elemente pe care constructorii rivali din Europa le oferă de ceva vreme pe mai multe propulsoare din gamă. Odată cu această veste, neconfirmată încă de oficialii GM, Corvette ţinteşte direct noul Porsche 911, oferit alături de o transmisie manuală cu şapte trepte, în premieră mondială.

Motorizarea V8 a viitorului Corvette păstrează configuraţia OHV (supapă în cap). Cei de la General Motors promit să ducă această tehnologie la un alt nivel, în ciuda limitărilor tehnologice pe care le atrage de la sine sistemul respectiv. Noua transmisie manuală cu şapte rapoarte ar putea fi utilizată şi de viitorul ZR1, ceea ce le-ar oferi americanilor ocazia de a face economii de scară din acest punct de vedere.

Porsche a lansat în urmă cu ceva vreme prima transmisie manuală cu şapte trepte.

Aceasta este bazată pe unitatea PDK cu şapte trepte şi se prezintă ca un compromis care nu îi creşte consumul mediu al lui 911 şi nici nu dezamăgeşte împătimiţii de 911 care îşi doreau o manuală. Constructorul a anunţat recent că va oferi opţiunea unei transmisii manuale cât timp va fi cerere pentru acest tip de cutie de viteze.

Via | InsideLine

Comentarii (1)

  • Bravo
    Tare titlu de stire! Cred ca la scoala (daca ai fost pe acolo) ai citit "manuale" de tabloide. Ti-e greu sa formulezi si un titlu la o stire copy - paste - google translate
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru