Viitorul Ferrari Enzo va avea motor V8

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.11.2007
Viitorul Ferrari Enzo, asteptat sa debuteze in 2012, va fi echipat cu un propulsor V8 turbo.

Esential

1000 de kilograme ar putea sa cantareasca inlocuitorul modelului Enzo.

Ferrari pierde teren pe piata supercarurilor asa ca italienii gandesc urgent strategii de crestere a performantelor pentru viitorul model care va inlocui Enzo in 2012. Constructorul italian miza pana in prezent pe tehnologia regasita pe celebrul FXX insa conducerea Scuderiei se gandeste sa inlocuiasca motorul V12 de 6.2 litri cu unul mult mai eficient V8 turbo.

Ferrari a folosit un propulsor V8 similar pe vechiul F40, dar a renuntat treptat la aceasta unitate in favoarea celor mai mari V10 si V12.

Roberto Fedeli, directorul tehnic Ferrari GT, a declarat presei ca in acest moment se cantaresc avantajele unitatilor V8 si V12, principala preocupare fiind aceea de a obtine performante cat mai bune pentru Enzo. Dilema inginerilor italieni este insa modalitatea prin care se va obtine aceasta performanta, printr-o masa mai mica sau printr-un propulsor mai puternic.

"Daca vrem o masina care sa cantareasca doar 1000 de kilograme si sa ofere un raport masa/cuplu motor similar cu cel al supercarului FXX, trebuie sa scapam de cat mai multe kilograme.

Cea mai buna solutie pentru aceasta solutie este un motor turbo cu opt cilindri", a declarat Fedeli.

Directorul italian a mai declarat ca supercarul FXX este acum obiect de studiu pentru echipa care va dezvolta noul Enzo, inginerii avand la dispozitie un an si jumatate pentru a alege cele mai bune solutii.

Taguri: Enzo, FXX, Ferrari

Comentarii (5)

  • BogdanM
    nu stiu ce sa cred...dintotdeauna ferrari a folosit v12...se mai poate numi ferrari fara v12
    0 0
  • Victor
    Nu chiar dintotdeauna,dar oricum....a cam folosit v12.
    0 0
  • emilio
    bogdanM, esti nostalgic...
    Ce daca nu e V12? Toata lumea merge pe eficienta cit mai mare a motoarelor. Implicit un consum mai mic (ma rog, la Ferrari consum mic...), deci poluare mai mica. De ce n-ar face si Ferrari la fel? Epoca groaielolr V12 a apus! Sau, va apune curind.
    Vorbim, de parca asteptam cu nerabdare sa scoata aastia noul model, sa dam fuga la dealer sa ni-l luam...
    0 0
  • florin
    de abia apuc sa mi-l iau. glumesc, oricum n-am loc in garaj pt. el....
    0 0
  • adryano r89
    bogdan M
    Deci in primul rand Ferrari deja are un model cat de cat nou care are un motor v8.Este vorba de F430, care are un motor destul de puternic, tinand cont si de faptul ca ferrari a doborat recordul la viteza pe apa tocmai cu acest motor bun de nimic cum ar zice unii!!! Deci mai multi cilindri nu inseamna neaparat un motor mai bun!! *;)*
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru