Viitorul Ferrari Enzo va avea un motor V12

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.10.2011
Sub capota viitorului etalon de la Maranello se va ascunde un motor cu 12 cilindri, dar şi cea mai nouă tehnologie hibrid, testată în prezent de inginerii Ferrari.

Dacă Pagani a lansat Huayra, iar Lamborghini a promis că va produce Sesto Elemento, Ferrari nu poate privi cu indiferenţă. Constructorul din Maranello se pregăteşte să ofere publicul urmaşul supercarului Enzo, programat să debuteze undeva la mijlocul lui 2012.

Fără îndoială vorbim despre cel mai puternic şi mai rapid model pe care Ferrari l-a oferit până acum, numele fondatorului brandului fiind alocat întotdeauna capodoperelor produse în interiorul Scuderiei.

Noul supercar, despre care surse neoficiale spuneau că va fi influenţat de performanţele lui Bugatti Veyron, va fi şi un promotor al noilor tehnologii pe care Ferrari le testează în prezent. Sub caroseria din fibră de carbon se va ascunde un şasiu din acelaşi material, pregătit să adopte un motor V12 şi nu V8 aşa cum se credea iniţial. 

Însuşi Amedeo Felisa, preşedintele executiv Ferrari, a declarat că viitorul Enzo va fi pus în mişcare de un propulsor cu 12 cilindri. Tot el a recunoscut că succesorul ar putea primi, în premieră pentru un model de serie al italienilor, şi o tehnologie hibridă, testată în acest moment pe un prototip.

Felisa susţine şi că brandul pe care îl conduce a reuşit să acumuleze multe informaţii utile după dezvoltarea sistemului KERS (Kinetic Energy Recovery System), folosit în prezent în Formula 1.

Această tehnologie ar putea deveni relevantă pe viitor şi pentru maşinile de stradă. Astfel, inginerii se vor putea axa şi pe eficienţă nu numai pe performanţă.

via | insideline

Comentarii (2)

  • linistea dinaintea furtunii...
    Inca e linistea dinaintea furtunii in care Lamborghini , Pagani ,Veyron isi fac de cap !Abia astept sa se dezlantuie Ferrari ,si sa devina din nou etalon de data asta pentru masinile care scot 0-100 in mai putin de 3 secunde.Si cred ca noul Enzo va face asta!
    3 3
  • @dion_vrg Ti-am dat manuta rosie pt. ca nu te pricepi....
    Ferrari Enzo clar va fi cel mai tare supercar posibil dar nu si pe hartie. Adica nu va bate Bugatti la nr. de cai putere si nici pe linie dreapta sau la top speed. De ce ? Simplu....VAG si-a propus sa fie cel mai tare in domeniul supercar-urilor si sa tina Bugatti Veyron pe locul 1. Chiar daca Ferrari va face din viitorul Ferrari ceva peste Veyron, nu va ramane asa prea mult timp. VAG va aduce un nou Veyron mai puternic. Dar asta nu inseamna ca va fi si mai apreciat,,,,,Ferrari = pur sange, Bugatti = orgoliu nejustificat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru