Viitorul Golf R va fi diesel şi 4x4

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.11.2011
Oficialii Volkswagen au declarat la Los Angeles că viitorul diviziei R se va baza pe motoare diesel performante şi pe tracţiune integrală. Viitorul Golf 7 R ar putea aduce schimbarea de la benzină la diesel.

Viitorul diviziei R este diesel şi include un sistem de tracţiune integrală. Aceasta este concluzia principală a unui interviu pe care oficialii Volkswagen l-au acordat la Los Angeles publicaţiei americane Autoblog. Conform oficialilor mărcii germane, nivelul de eficienţă pe care îl ating modelele diesel şi performanţele la care pot fi acestea ridicate fac din motoarele pe motorină cele mai potrivite pretendente la "echiparea" modelelor din gama R.

Evident, declaraţiile oficialilor germani lasă loc de interpretare. "Viitorul diviziei R este diesel şi 4x4" nu înseamnă neapărat că viitorul Golf R va fi diesel şi va avea 4Motion, ci că unul dintre viitoarele generaţii R va beneficia de aceste soluţii. Şi totuşi, astfel de informaţii venite la un an-un an şi jumătate înainte de lansarea viitorului Golf 7 R pot fi luate ca indicii legate de viitorul model german.

Pe lângă viitorul diesel şi 4x4 al lui R, oficialii Volkswagen susţin că nu trebuie să fim surprinşi dacă mai multe modele ale gamei vor primi versiuni R.

Va fi vorba, evident, de un viitor Passat R, dar şi Beetle R, al cărui concept a fost prezentat la Frankfurt, în această toamnă.

via | Autoblog

Comentarii (12)

  • pai cum dreq mai faci o resoftare stage 2,3,4? o sa scoata masina fum ca un tractor
    24 25
  • aia care tot imi dau minusuri, ar fi bine sa si explice cu argumente de ce nu li se pare adevarat ce spun eu; mi-ar placea sa gresesc;
    sau unora le place asa sa fie "gica-contra" in general... wtf
    18 18
  • ...da ..altii mai putin cotati trec pe electric deja si cand vine vb. de ,,R"astia din contra o iau pe motorina..ce sa faci?
    11 11
  • george
    CE SA FACI? SA INCERCI SA AFLI PE CE LUME SUNTEM
    @ian

    Care sunt aia care trec pe electric?

    Si, in alta ordine de idei, care e problema cu diesel-ul? De vreo 2 ani, un diesel este "Green Car of the Year" in America, patria hibrizilor si a pseudo-electricelor...
    11 6
  • george
    VW e o marca de tot rasul. tedeiiiiiii,fratilor.......
    13 21
  • Si diesel si benzina
    Mi s ar parea normal sa ofere si o alternativa diesel, nu doar diesel.

    Pt GTI este si un frate diesel, GTD. La fel si la Octavia RS.
    9 3
  • Pacalicii astia de la VW se mira cum sa le mai ia banii fraierilor!!!!
    13 12
  • @
    Desi as prefera benzina, cand aud de combinatia 4MOTION+(R,GTI,R36,R32,GT,etc) rezulta un VW SUPER.
    11 15
  • Si alti papagali si mascarici nu mai pot de grija lor!
    9 6
  • 4motion
    Acest sistem de tractiune integrala este optim, potrivit si necesar mai ales pt. un hot-hach cu putere mare deoarece cuplul si puterea sunt impartite intre 4 roti motrice. Detin o masina echipata cu acest sistem de tractiune integrala si pot spune ca sta bine in curbe, are demaraj si este si economica. Nu mai spun ca traim in tara in care iarna ne ia aproape de fiecare data pe nepregatite!
    10 6
  • cea mai penibila marca de masini de pe suprafa pamantului! nu stiu sa faca decat niste conserve cu patru roti si un volan! vw e de tot rasul!!!
    12 10
  • 4x4 si tot degeaba! doar poate cu 6x6 or ajunge la manevrabilitatea altor marci care cu 2x4. VW sunt depasiti din toate punctele de vedere!
    9 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru