Viitorul Mercedes SLS AMG Black Series va fi similar cu versiunea GT3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.04.2010
Editia limitata Black Series a noului Mercedes SLS AMG va fi similara cu versiunea pentru GT3 a supercarului german: puternica, usoara si precisa.

Esential

275.000 de euro ar putea costa viitorul Mercedes SLS AMG Black Series.
600 de cai putere ar urma sa dezvolte viitorul Mercedes SLS AMG Black Series.

Mercedes avea in program dezvoltarea unei versiuni extreme Black Series pentru SLS AMG inca din 2006, atunci cand supercarul a primit unda verde din partea consiliului de conducere. Acum, dupa ce modelul sportiv de serie a cules deja laurii in cadrul saloanelor auto si a primit mai multe comenzi ferme, Mercedes se pregateste sa aduca publicului si mult promisa editie Black Series.

Potrivit unor surse neoficiale, aceasta ar urma sa impumute multe de la deja lansatul SLS AMG GT3, pregatit pentru competitia FIA cu acelasi nume si dezvaluit in urma cu cateva saptamani in cadrul Salonului Auto de la New York.

Se pare ca nici exteriorul nu va fi cu mult diferit, ceea ce pare justificabil daca luam in calcul faptul ca Black Series s-a vrut dintotdeauna o editie extrema, orientata spre performanta. Spre deosebire de varianta standard a supercarului, editia speciala va fi mult mai puternica, mult mai usoara si mult mai precisa, caractere ce recomanda modelul mai mult pentru circuit.

Dezvoltarea lui SLS Black Series a demarat deja, produsul final urmand sa fie dezvaluit cel mai devreme in 2013.

Pentru a se asigura ca naste un model exclusivist, Mercedes va limita numarul de exemplare produse si va urca pretul unei unitati pana la 275.000 de euro.

Potrivit unor voci din interiorul companiei, editia Black Series pentru SLS va fi complet diferita de celelalte pregatit pentru CLK si SL, singura trasatura comuna urmand sa fie doar popularul motor V8 de 6.2 litri gandit de AMG.

Multumita unor modificari care vor ajuta motorul cu opt cilindri sa "respire" mai bine, V8-ul va oferi aproximativ 600 de cai putere si 700 de Nm. Aceasta speculatie are la baza chiar declaratiile lui Friederich Eichler, responsabilul pentru dezvoltarea motoarelor AMG, care a afirmat cu ceva timp in urma ca propulsorul actual al lui SLS AMG este capabil de performante mult mai mari, performante ce vor fi obtinute in urmatorii ani.

Aportul de putere va fi completat de o masa totala redusa de la 1620 la aproximativ 1570 de kilograme, ceea ce ar duce la trasaturi mult imbunatatite: o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3.5 secunde si o viteza maxima de 335 de km/h.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • noname
    motorul cu 8 cilindri e v12? si cel cu 12cilindri e w16?
    Corectati
    1 1
  • the hep
    @noname
    nu mai atrage atentia asupra greselilor , ca s-ar putea sa iti dispara comment-ul :P
    1 1
  • motor
    motorul este v12
    0 1
  • MITICA MARINARUL
    Motor
    Ce draq tot aberati cu v12 si w16? SLS AMG are v8 de 6.3 litri si 571 cp iar viitorul black series ar urma sa aiba acelasi motor doar putin modificat pt a furniza 600 cp.Ce este neclar?
    2 1
  • :))))))))))))))))))
    Oamenii fan VAG ori nu stiu de alte motoare ori au crezut ca SLS AMG e facut de AUDI.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru