Viitorul Renault Clio RS ar putea folosi un motor turbo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.04.2011
Renault pregăteşte o ofensivă mai economică şi mai ecologică în segmentul sub-compact de performanţă. Viitorul Clio RS ar putea renunţa la motorul aspirat în favoarea unuia turbo.

Renault se gândeşte la o nouă soluţie de propulsie pentru viitoarea generaţie a modelului de performanţă Clio RS. Sub-compactul ar putea abandona motorul tradiţional aspirat, în favoarea unei unităţi turbo, cu o cilindree mai mică şi turbocompresor.

Aşteptată pe piaţă odată cu cea de a patra generaţie Clio, adică la începutul lui 2012, versiunea RS va adopta un motor turbo cu o capacitate cuprinsă între 1.6 şi 1.8 litri, asemeni unităţilor folosite deja de concurenţă.

Actualul motor oferă 203 cai putere la 7100 de rotaţii, în timp ce cuplul motor, de 215 Nm, se resimte pe la 5400 de rotaţii. Graţie acestei configuraţii, Clio RS deţine de mai mulţi ani supremaţia segmentului, ceea ce înseamnă că inginerii francezi trebuie să propună un propulsor înlocuitor cel puţin la fel de performant.

Trecerea la o versiune turbo trebuie să aducă modelului sub-compact o reducere considerabilă a consumului şi emisiilor, motiv pentru care se şi renunţă la motorul aspirat actual.

Bagajul de putere va fi cel puţin egal cu cel actual, însă francezii vor forţa obţinerea unui cuplu motor şi a unei plaje de turaţii mai mari.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • un mare fan
    opinie
    Cred ca vom avea 1.8 TCe la 250 CP. E motorul care inlocuieste 2.0 Turbo 170 CP, unitate ce era initial pe Laguna.
    Legat de putere, 1.8 -ul cred ca o sa-l lase la 250 CP pt ca urmeaza sa apara Megane RS cu peste 300 CP , deci nu vor fi pe acelasi segment de putere.
    27 0
  • previzibil
    Eram convins ca renault va monta turbo pe viitorul clio rs. O sa dispara tot farmecul care l-au avut pana acu modelele clio sport dar asta e. Cel putin eu sunt fericit ca il am aspirat...buzunarul nu prea este ca papa masina.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru