Viitorul VW Touareg: pret mai mic, design de Golf

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.07.2009
Noua generatie a lui Volkswagen Touareg va dispune de o versiune hibrida si va costa mai putin decat actualul model.

Noua generatie VW Touareg, care va fi lansata la Salonul de la Geneva din martie 2010 si va intra pe piata in cursul primaverii anului 2010, isi va schimba orientarea spre performanta, urmand sa mizeze pe o abordare mult mai ecologica si "verde". In principiu, schimbarile vizeaza inalturarea motorizarilor mari, cum ar fi V8-ul actual, si inlocuirea acestora cu unitati mult mai eficiente si econome. Celelalte masuri pe care inginerii Volkswagen le vor lua includ reducerea masei totale a modelului si introducerea unui al treilea rand de scaune, acestea fiind insa destinate copiilor.

Designul noului Touareg se va baza pe noile linii ale marcii Volkswagen, designerul-sef Walter de Silva urmand sa abordeze "problema" celui mai mare SUV Volkswagen in stilul inaugurat pe Scirocco si pe Golf.

O modificare importanta va fi reprezentata de transferul unor parti tehnice destinate rularii in off-road, cum sunt diferentialele blocabile, articulatiile si cutia de transfer, in lista de optionale, pentru ca doar fanii impatimiti ai terenului accidentat sa beneficieze de un arsenal tehnic foarte capabil, dar care trage la cantar in defavoarea celor care utilizeaza un SUV exclusiv la rularea pe sosea.

Nu va fi o noutate in grupul VW, Audi Q7 beneficiind de aceeasi abordare. In aceste conditii, pretul de baza al noului Touareg va scadea sensibil sau va ramane acelasi, insa in acest ultim caz clientii vor dispune in echiparea de baza de dotari de top incluse.

Noul Touareg va urma calea downsizing-ului, motoarele mari fiind inlocuite de unele mici, economice, de cilindree scazuta. Astfel, motorul V8 al actualei generatii Touareg va fi inlocuit de unul V6 de 3.0 litri care va dispune de 290 CP si va fi cuplat la o cutie DSG cu opt trepte. Noul SUV Volkswagen va dispune de asemenea de o varianta hibrida, acestea beneficiind de aportului unui motor electric la viteze mici si de cel al unitatii V6 Turbo pe benzina la viteze ridicate.

via | Motortrend

Comentarii (13)

  • andr3i
    vw
    poza asta e facuta de voi, k se vede de la o posta.
    9 2
  • touareg
    touareg
    ati inceput sa aberati rau...nu aveti nicio legatura..si un incepator putea sa faca prostiile astea
    6 2
  • Gargarita
    Touareg 2
    Nu seamana nici pe departe cu viitorul Touareg. Mai aruncati un ochi la colegii de la AutoBild, sunt mai bine informati.
    8 1
  • mircea
    @all
    Nu-si propune nimeni sa isi imagineze noul Touareg, ci sa va dea o idee despre cum ar putea arata viitorul calandru si noile blocuri optice ale modelului. Nu este o randare, e o simpla poza a actualului Touareg peste care a fost suprapusa fata lui Golf.

    Informatiile sunt cele care conteaza aici. Imaginea are caracter strict ilustrativ. Daca ar fi fost ceva oficial, anuntam ca atare.

    Cu putina atentie ati fi observat "Foto: CGI Automarket". :)

    Numai bine.
    4 8
  • ...
    :)))) ce stupid arata.... cu farurile alea mari. Parca ar fi un VW Beetle :))))
    2 1
  • re
    mai bine nu incercati nimic, chiar nu mai aveti despre ce scrie?
    2 2
  • Incepeti sa scadeti din ce in ce mai mult din punct de vedere calitativ. Sincer imi pare rau de ceea ce vad, desi sunt "clientul" vostru zilnic.
    Chiar sunteti in criza de subiecte sau care este problema ?

    Desi este o "revista" free, la un moment dat a fost excelenta, dar a scazut enorm.

    Pacat !
    2 2
  • mircea
    @Ioan, @a
    Stirea de mai sus se refera la viitoarea generatie Touareg si include informatii care nu au mai fost publicate pana acum. Imaginea este cu titlu ilustrativ.

    In cazul in care gasiti/ati gasit aceste informatii pe alte site-uri sau pe alte surse, aveti tot dreptul sa declarati ce sustineti. Altfel, afirmatiile voastre nu au deloc sustinere.

    Vreau sa stiu, punctual, care este problema "calitativa" la informatiile de mai sus.

    Thanks.
    2 2
  • mai astia...desteptilor...
    ...care sunteti ! Va treziti voi sa va luati intotdeauna de redactori...va plictisiti ??? Cautati-va frate alta ocupatie ! Acest site este pt. cei pasionati CU ADEVARAT, nu pt. cei plictisiti de viata !
    Consider ca d-l Mircea Mester a scris un articol interesant si el trebuie apreciat, este un articol care ne poate ajuta sa ne facem o parere despre viitorul Touareg...detaliile despre masina sunt importante aici si nu poza ! De altfel, chiar asta a mentionat si redactorul.
    @Mircea Mester : V-am putut urmarii acum ceva timp la the Money Channel si, printre altele, ati spus ca din cei cateva mii de cititori ai unui articol foarte putini aleg sa si comenteze...am tinut sa postez un comentariu pt. a va arata ca chiar daca cei mai multi dintre noi nu ne spunem parerea asta nu inseamna ca nu apreciem articolele ;)
    P.S : NU sunt un "pupincurici" ! N-am facut altceva decat sa-mi spun parerea :)
    2 0
  • deontologie si putin fals
    prietene Mircea, vezi ca alunecati spre stiri false: adica titlul spune cu litere de-o schioapa, negru pe alb : "Viitorul VW Touareg: pret mai mic, design de Golf" fara niciun fel de precizare de tipul - ipoteza de design, parerea noastra, studiu estetic etc.., dimpotriva, este o afirmatie foarte clara, in timp ce poza nu este nici macar o randare ci o simpla suprapunere a doua imagini...iar textul articolului da niste informatii foarte vagi despre design.

    ca apoi sa spui intr-un comment "Cu putina atentie ati fi observat "Foto: CGI Automarket". :)"

    pai ce facem aici, ne jucam de-a stirile? tb sa stam noi sa dibuim daca e adevarat sau nu? facem puzzle, sa ghicim de unde e poza, daca e adevarata sau vreo farsa (a se citi ipoteza) de-a voastra?

    ca sa nu mai spunem ca din tot articolul, abia o fraza se refera la design, desi titlul face trimitere clara la asta
    1 2
  • tot pasionati
    @lulu,

    prietene, sa stii ca unii din cei care posteaza pe site sunt foarte pasionati de treburile astea cu 4 roti. Si motivul pentru care posteaza este tocmai ca sunt pasionati si asteapta informatii clare, adevarate si relevante.
    Informatii pe care uneori redactorii nu le ofera si de asta le facem observatie.
    Iar uneori redactorii isi dau seama de asta, ne multumesc, invata din asta si poate chiar devin mai buni in treaba pe care o fac.
    Chestia asta se cheama democratie, dialog, profesionalism.
    3 0
  • Problema calitativa este generala de la o vreme incoace. Majoritatea subiectelor sunt stupide si nu isi au rostul lor. Diversele stiri referitoare la viitoarele modele cu simulari grafice realizate in photoshop de catre dvs. sunt postate doar de dragul de a fi postate. Ca sa nu mai vorbesc de testele de acceleratie si altele la care se sterg comentariile pentru ca nu vreti sa recunoasteti ca ati ajuns la limita penibilului.

    P.S: Nu stiu daca mai tineti minte cand ati postat stirea cu noile modele de Skoda vRS si Scout cum ca ele nu vor fi lansate/comercializate in Romania.

    Apreciez stirile de calitate si care dau dovada ca sunt redactate de niste redactori capabili.

    "Succesuri in continuare"
    2 1
  • VW
    si imaginea conteaza....kiar f mult
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru