Virago pregateste o sportiva de 100.000 $

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Constructorul britanic de nisa Virago dezvolta in prezent un coupe sportiv care sa poata concura cu TVR si Noble.

Esential

240 de km/h este viteza maxima pe care o va putea atinge coupe-ul sportiv Virago.
100.000 de dolari este pretul pe care il va percepe Virago pentru noul sau model.

Desi nu se pot lauda decat cu cativa constructori de nisa, britanicii au o reputatie de aparat pe piata supercarurilor.

Virago, o companie care produce deja de mult timp modele sportive, a anuntat revenirea in atentia publicului cu un nou coupe sportiv, ce urmeaza a fi dezvaluit in in cadrul editiei de anul acesta al Salonului Top Marques din Monaco.

Virago nu emite pretentia de a concura cu supercaruri italiene sau germane, principalii rivali ai viitorului model sportiv fiind unii locali ca TVR si Noble.

Viitoarea sportiva va imprumuta liniile actualului model Virago (foto) dar se va folosi de serviciile unei unitati V6 Ford Duratec de 3.0 litri capabila sa ofere intre 230 si 280 de cai putere. Resursele de putere oferite de propulsorul Ford, combinate cu caroseria din aluminiu vor imprima performante notabile sportivei britanice: 0-100 de km/h in mai putin de 5 secunde si o viteza maxima de 240 km/h.

Toate aceste performante vor avea insa si un pret, unul destul de piperat, Virago estimand ca noul coupe sportiv va putea fi achizitionat pentru 100.000 de dolari.

Compania britanica Virago Cars este condusa in prezent de un fost director executiv Land Rover si activeaza pe piata auto cu un singur model. Dezvoltarea noului coupe sportiv ii va sili insa pe britanici sa investeasca aproximativ 10 milioane de dolari, o suma destul de mare pentru un constructor de nisa.

Pana atunci Virago va incerca popularizarea conceptului prin prezentarea sa in cadrul a mai multor saloane din Marea Britanie si Europa.

via | MotorAuthority

Taguri: Noble, TVR, Virago

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru