Volkswagen a atins un profit record în 2011 şi vrea stabilitate în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.03.2012
Nemţii de la Volkswagen au înregistrat un profit operaţional record în anul 2011, de 11.3 miliarde de euro, dar se vor concentra pe stabilitate în 2012.

Concernul Volkswagen a anunţat că a înregistrat un profit record în 2011 şi că intenţionează să devină cel mai ecologic constructor din lume. Profitul operaţional al nemţilor a crescut cu mai bine de 50% faţă de anul precedent, iar numărul de unităţi vândute în anul 2011 a trecut de pragul de opt milioane. Concernul german va opera un program de restructurare pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel de flotă sub pragul de 120 de grame de CO2 pe kilometru până în 2015. Tocmai de aceea, constructorul va lansa 40 de modele noi sau îmbunătăţite în decursul anului curent.

Oficialii Volkswagen estimează că piaţa din Europa va înregistra o scădere în 2012, dar se aşteaptă ca noile generaţii ale lui Audi A3 şi Volkswagen Golf să contracareze această tendinţă, cel puţin la nivel de concern. După cum subliniază şi Martin Winterkorn, ţelul Volkswagen Group în 2012 este să atingă acelaşi nivel al profitului operaţional înregistrat în 2011 – 11.3 miliarde de euro. Acţiunile Volkswagen au crescut cu 21 de procente în ultimele 12 luni, atingând locul trei în clasamentul Euro Stoxx, compania germană fiind evaluată la 62.7 miliarde de euro.

În ciuda unui climat economic dificil în Europa, ascensiunea Volkswagen nu se va opri.

Constructorul vrea să urce numărul de fabrici la nivel global de la 62 la 70 şi să angajeze încă 50.000 de persoane până în 2018. Tot în anul 2018, Volkswagen ţinteşte detronarea General Motors de pe prima poziţie a clasamentului producătorilor de automobile din lume, iar strategia concernului are acelaşi ţel pentru toate mărcile din portofoliu.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (16)

  • Credeti ca Base, si-a bagat coada in managementul din firma diavolului?!
    6 8
  • Pana in 2018 o sa dea coltu' hostorogul asta de la vw...:)))))))))))))
    6 15
  • volksVagOn
    Prostii sa plateasca ! Profitul smecherilor curge garla...
    17 14
  • .....
    http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b01dljnx/Top_Gear_Series_18_Episode_7/ ia ascultati ce spun baieti de yg
    1 2
  • anti-matrioska
    de s-ar duce si volkswagen odata cu el...
    11 8
  • Vasilica
    Romanii sunt o specie .....si nu pe cale de disparitie!!
    Doar:
    Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia....

    E ca o manusa pentru cei cu gradul de inteligenta 0...
    11 3
  • :)))))))
    Stirea asta vine exact la timp,anterior era anuntata valoarea primelor incasate de cei ce lucreaza in fabricile VW din Germania!
    2 1
  • @Vasilica
    Vezi ca zicala ta e cu du-te-vino :))
    10 5
  • @ Automarket
    Se pare ca Audi a ajuns la un acord pentru cumpararea Ducati pentru aprox. 850 mil EUR
    Azi tot mai multe publicatii economice si nu numai din Italia dau ca sigura preluarea marcii Ducati de catre Audi pentru apox. 850 milioane EUR ( datoriile Ducati fiind de aprox 800 mil EUR ) . http://quattroruote.it/notizie/industria/ducati-l-audi-interessata-all-acquisto
    2 1
  • guta de maimuta
    cum a spus un mare filozof ,, invidia dusmania,, =)=)=) bravo vw la mai mare
    12 5
  • AndreiRN
    Calitatea
    Un profit frumos si meritat dar care le-a stirbit cam mult calitatea produselor.
    Acuma vor face eforturi de imbunatatire a calitati si reparare a imagini de masini de scurta folosinta si cu garantie redusa.
    Sper sa scoata iarasi masini de o calitate germana cunoscuta chiar daca putin e produs in germania.
    2 8
  • ma esti nebun,11,3 miliarde de euro profit ,aproximativ 10% din PIB-ul romaniei
    6 1
  • VW
    nu e greu sa ii detroneze pe GM. momentan au inceput f bine anul deci toate statisticile sunt in parametrii normali:)
    7 10
  • Stiti ce mi se pare mie cel mai tare? Faptul ca toata lumea zice ca VW este inferioara foarte multor marci (mai ales Renault care cu Tce sunt imbatabili), dar cu toate astea, culmea, clientii VAG sunt multumiti de masinile lor, in mai toate staisticile VW sta le fel de bine cum statea si acum 2,3,5... 10 ani (asta eu zic ca inseamna stabilitate pentru un constructor) si vanzarile sunt tot mai mari. Concluzia: prosti nemtii, prosti jurnalistii, prosti clientii, destepti criticii!
    18 15
  • ireprosabil!!!
    daaaaaaaaaaaa mai ales 1.2 htp... cel mai tare motor!! cu ovalizare chiulasa la 45.000 km
    10 7
  • @LauCalin
    Asta cu VW inferior multor marci, e lansata aici in manelarica, descultii europei.....Suntem mult prea inapoiati ca sa intelegem conceptul si ideeile producatorilor auto nici nu vreau sa ma gandesc la lucruri mai complexe cam la ce nivel suntem.....Cat despre concluzia ta nici ca se putea mai bine spune.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru