Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Volkswagen Golf R, cea mai rapidă compactă a nemţilor, debutează la Frankfurt

Publicat Marti, 20.08.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 18
Volkswagen Golf R, cea mai rapidă compactă a nemţilor, debutează la Frankfurt - Poza 1
Volkswagen Golf R, cea mai rapidă compactă a nemţilor, debutează la Frankfurt - Poza 2
Primele imagini ale noului Volkswagen Golf R au fost publicate pe portalul oficial de media al constructorului german. Compacta de 300 CP va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Esential 4.9 secunde îi sunt necesare celui mai rapid Volkswagen Golf de serie din istorie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.
Volkswagen Golf R, cea mai sportivă versiune a compactei din Wolfsburg, se pregăteşte de debutul de la Frankfurt. Până acum, reprezentanţii constructorului german au publicat o imagine teaser a noului model, care surprindea grila faţă şi blocurile optice. La scurtă vreme după ce primele imagini ale noului Golf R au fost publicate de cehii de la Autoforum.cz, reprezentanţii Volkswagen au publicat imaginile oficiale ale modelului de performanţă. Odată cu imaginile oficiale, nemţii au confirmat specificaţiile tehnice prezentate anterior. Compacta de performanţă va fi lansată la cel mai important eveniment auto din Germania, Salonul Auto de la Frankfurt. Design-ul schimbat al modelului este completat de un propulsor mai puternic, un set de jante din aliaj de 18 inch, blocuri optice cu bi-xenon, stopuri cu LED-uri, sistem de evacuare cu patru ţevi şi tapiţerie din piele şi Alcantara.

Motorizarea noului Golf R vine tot din familia EA888 şi are o cilindree de 2.0 litri.

Unitatea livrează 300 CP şi 380 Nm, cu 30 CP şi 30 Nm în plus faţă de predecesorul său. Propulsorul este preluat de la Audi S3 şi va fi oferit atât în versiuni DSG, cât şi în versiuni cu transmisie manuală cu şase trepte. Versiunea DSG a lui Golf R este mai rapidă decât donatorul său, Audi S3, cu o zecime de secundă la sprint-ul de la 0 la 100 km/h, valoarea finală fiind de 4.9 secunde. În ceea ce priveşte consumul de carburant, versiunea DSG a lui Golf R anunţă 6.9 litri la sută în regim mixt, în timp ce versiunea cu transmisie manuală anunţă 7.1 litri la sută.

Printre schimbările operate de la vechiul Golf R la noua generaţie se numără garda la sol şi introducerea unei noi suspensii adaptive. Garda la sol este cu 20 de milimetri mai mică faţă de cea a unul Golf standard, respectiv cu cinci milimetri mai joasă decât cea a unui Golf VII GTI. Cei de la Volkswagen oferă opţional o suspensie adaptivă, care are mai multe moduri de operare. Pe lângă Eco, Normal şi Individual, apare modul Race, care permite reglarea răspunsului la acceleraţie şi viteza cu care sunt schimbate treptele (în cazul transmisiei DSG).

Reprezentanţii Volkswagen au anunţat deja preţul modelului pe piaţa din Germania, Golf R plecând de la 38.325 euro.

Via Volkswagen


Comentarii (18)

  • "Nemtii" is the best! Ever!!
    20 21
  • Vasilica
    Ce bine poate sa arate un Golf! Asa DA
    22 15
  • doamne ce bestie, ce ti`ai putea dori mai mult de atat...
    nu vad sa scrie nimic de 4x4, banuiesc ca nu l`au scos...
    23 12
  • Cât de nervos e ăsta micu'!!! Pe deasupra arată şi bine, nervos, agrasiv. Sigur va avea şi transmisia integrală 4motion în standard pentru a struni herghelia de 300 de cai frumoşi!
    21 8
  • Ford mai are de gand sa doarma mult?! Se zvoneste ca noul Focus RS va avea undeva la 350cp. Pai sa arunce bestia in ring si sa nu mai doarma pe ei.
    11 5
  • tot respectul pt focus rs, dar fara 4x4...la peste 300 cp, pierzi mult, oricat de inovativ ar fi diferentialul fata, cutia sau sasiul...
    19 7
  • ha ha ha
    Chesti VW, Golf mai rapid ca Audi RS, asa cred ei ca este normal. Dai o caruta de bani pe Audi si iti ta jet unul ci golf. Oricum arata demential si este o masina mai accesibila la pret.
    11 11
  • @ha ha ha
    Noul A3 RS inca nu a fost lansat ... ha ha ha !
    14 3
  • @slVW_83
    Arata bine?
    Arata ca un golf cu un "R" in spate si 4 tevi de esapament.
    6 10
  • Mie imi place de bucuresteni care mai de care mai mandru , cu caluti sub capota-herghelie, mergand bara-n bara si vaitandu-se de poluare.Pentru kktul asta de planeta ce inca n-a cedat definitiv as interzice masini cu cilindree mai mare de 1,8-2L .Sunt suficienti ptr max 140km/h pe autostrada.Think again!
    7 2
  • Vasilica
    @A M_C e lasa ca nici in alte judete nu e mai bine! Am mai circulat si noi pe acolo , este adevat ca B e atipic.
    ioi esti din Cluuuujjj??
    3 3
  • Codrin
    Asta cu motoarele mari care sufoca planeta s-a inoculat profund in mintea ingusta a unora. Incercati sa va dati seama ce inseamna propaganda si "invrajbirea" pur si simplu a populatiei pentru a mai pune niste taxe. Asazisa poluare facuta de "turisme" este infima pe langa vapoare avioane si ...... si....... cele mai poluante chestii de pe planeta uzinele. Da sa moara capra vecinului care si-o luat motor peste 2000. Minti inguste!!!
    5 3
  • @Vasilica-nu din CJ
    @Codrin-Ptr viteze LEGALE in Ro poti merge cu 5-8L/100km la 140km/h e mai putin poluant decat 12-14L/100cu motor peste 4000cmc .La fel e si cu orasul sau extraurbanul cand ai max 90km/h.Mergi cu tr3-4 la un motor de max 2000cmc si nu cu 1-2 la unul de peste 4-5000cmc.E ca si cum ai lua o super pizza , mananci jumatate si jumatate arunci da-n pulea......ca sa fiu cat de cat elegant!
    0 1
  • Mai e ceva .Minte ingusta zici?!Invatatoarea: de ce scoti limba Gigel? R: Ptr ca si Fanel a scoso-o de doua ori la mine doamna!
    Morala:deci daca altu polueaza mai mult ca noi(masinile) nu-i bai.
    Cel mai mare responsabil ptr efectul de sera e CO2-ul sub toate aspectele lui.
    1 1
  • tot un Volkswagen este .... nimic special prefer Megane 3 RS ...just for fun :)
    4 5
  • @lorinczi.thomas
    the best au fost si la televizoare
    2 1
  • capitanuburtamare
    Absolut superb,daca era si coupe era aproape supercar.
    0 2
  • DA,eu mi-as lua GOLFUL tunat de HGP turbo.
    Are doar 745 HP,cu aproape 50 peste Aventador.Sa iesi cu ala pe strada,zici ca pilotezi avioane. 100 in 2.9 s
    R 7 asta arata de asemenea foarte bine
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru