Volkswagen Golf R36 de 640 de cai de la HGP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Casa germana de tuning HGP a dezvoltat un pachet de 640 de cai putere pe care l-a instalat pe actualul Golf R36.

Esential

640 de cai putere dezvolta Golf-ul R36 modificat de HGP.
23.5 secunde ii sunt necesare versiunii de 600 de cai putere a Golf-ului R36 modificat de HGP sa atinga 280 de km/h.

Casa germana de tuning HGP a dezvoltat un kit special pentru hatchbackul Volkswagen Golf. Specialistii HGP au instalat doua supraalimentatoare pe propulsorul V6 de 3.6 litri al celor de la VW, reusind astfel sa obtina un bagaj de putere demn de un adevarat supercar: 640 de cai.

Motorul modificat a fost apoi instalat, din motive de siguranta, pe modelul Golf R36, acesta versiune dispunand deja de un sistem de tractiune integrala AWD, capabil sa ofere stabilitatea necesara. Viitorii clienti vor putea dispune insa de acest pachet si pe modelele Passat sau Tiguan, in conditiile in care vor fi de parere ca bagajul de putere este nepotrivit pentru un hatchback de dimensiunile Golfului.

Casa germana de tuning nu este la prima incercare de acest gen, cu ceva timp in urma reusind sa dea nastere unui Golf R36 de 600 de cai putere, care a inregistrat performante deosebite pe pista de la Nardo. Atunci Golful R36 a atins o viteza maxima de 327 km/h si a sprintat de la 0 la 280 de km/h in doar 23.5 de secunde.

Tot in cadrul testelor de la Nardo Golf-ul modificat de HGP a reusit sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.8 secunde, aceasta valoare urmand sa fie cu mult imbunatatita in cazul noului R36.

Pachetul gandit de HGP nu reuseste sa atinga performantele conceptului Golf GTI W12 650, prezentat in mai anul trecut, insa poate fi considerat cu usurinta o versiune de productie a acestuia.

via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • ALX CT
    WTF???
    Si au pus monstrul ala de motor pe R36,moaaa pai si cu 640CP,pai ma i-au la intrecere cu Lambo Si Porsche. :D Va salut
    1 0
  • fg
    cat sa-ti doresti mai mult de la Golf?cea mai tare serie de masini ;)
    0 0
  • salut
    eu ce sa zic m-am dat cu un rs6 de 500 de cai si am ramas prost deci nu vreau sa imi imaginez ce poate sa faca masina asta de 640 de cai ,dar nici ce consum are pe putin 40%daca tii turometru pe rosu
    0 0
  • extraordinar
    jonny
    vw chiar se pricepe la motoare.vw vrea sa faca din toate modele lor de serie rivali pt lamborghini ,ferrari si porsche.O singura intrebare :masina sata ve fii produsa in serie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru